c8d4c56c846f16e89918b41ed8ab106b

Мегаскандал гръмна с тв правата за мачовете на ЦСКА, стана ясно днес. Новината излезе първо във в. „Труд”, тръгна по медиите, а тази вечер бе потвърдена от развоя на събитията. Ръководството на ЦСКА е изпратило писмо до БФС с искане да бъде преразгледан договорът за телевизионните права за новия сезон в българския футбол, като от клуба твърдат за конфликт на интереси заради участието на Кирил Домусчиев и поставиха ултиматум, че ще сезират УЕФА.

От ЦСКА имали намерение да сключат договор за излъчване с друга телевизия, избрана от тях. Клубът бил готов от новия сезон да поеме задължението да предоставя на договорна основа процент от постъпленията си на БФС и на другите футболни клубове, срещу които ЦСКА участва в мачовете от Първа лига, купата на страната и суперкупата.

След като ЦСКА отказа акредитации на четири медии – „Спортал”, „Блиц”, „Гонг” и „Меридиан мач”, днес екипът на Нова тв също не е бил допуснат да отразява представянето на отбора и последната контрола с „Вихрен”. Репортерът Виктор Врачев се включваше от градинката пред „Българска армия” и от медията обявиха, че не са допуснати до стадиона. Същото би следвало да важи и за „Диема спорт”, тъй като те са част от една медия.

Според в. „Труд” ЦСКА иска да привлече на своя страна и „Левски”, като от клуба нито са потвърдили, нито са отрекли, че по въпроса с телевизионните права вече е имало две срещи на най-високо ниво с вечния съперник. Ако това стане факт, е възможно за първи път в историята двата най-популярни отбора в България да направят единен фронт в защита на своите икономически интереси. Мачовете от родното първенство без тяхно участие трудно биха генерирали сериозни финансови приходи. Но новите собственици на клуба от „Герена“ явно внимателно ще прецизират позицията си и ще претеглят своите интереси.

Борислав Михайлов и БФС имат буквално пет дни да намерят изход от казуса, тъй като първенството на Първа лига стартира следващата седмица.

А първото домакинство на ЦСКА пък е срещу „Етър” в петък, 12 юли…

В момента договорът за тв правата е в края на третата от общо петте си години. Според него за първите два сезона сумата беше 5.5 млн. лева, за настоящия е 6 милиона, а за последните две години ще е по 6.5 млн. лева. От тях 10% са за БФС, а останалото се разпределя между клубовете.

Тагове:

КОМЕНТАРИ