Дублиращият тим на “Етър 1924” доиграва първенството в елитната “А” група до 19 години. Пет кръга преди края “виолетовите” са последни, като изостават на 7 точки от спасителното 16-о място.

В домакинския си мач от поредния 30-и кръг възпитаниците на Милчо Сирмов приеха състава на “Ботев 2002” (Пловдив) и загубиха с 1:5. Всъщност етърци излязоха с голяма част от младшата възраст, тъй като основните играчи от тима бяха абитуриенти. “Хасан Мустафов, Кристиян Костадинов, Антон Антонов, Кристиян Павлов, Ивайло Петров и Николай Николаев бяха абитуриенти и нямаше как да разчитаме на тях за мача. Затова попълнихме състава със 7 момчета от младшата възраст на треньора Петко Миланов. Въобще не успяхме да се противопоставим на съперника и загубихме с 1:5”, каза треньорът Милчо Сирмов.

Превъзходството на пловдивчани до почивката бе тотално и се материализира в 5 поредни гола във “виолетовата врата”. След 0:5, през втората част гостите просто намалиха темпото и до края не вкараха нови голове.

В 80-ата минута “Етър 1924” стигна до почетно попадение, след като Антонио Гайдарски центрира от корнер и Борислав Петков от младшата възраст с глава прати топката в мрежата.

Утре юношите до 19 г. имат тежко гостуване на ЦСКА в мач от отложения първи пролетен кръг. Срещата е от 16:30 ч. в столицата, като “виолетовите” отново тръгват без шестимата титуляри, които имат абитуриентски балове.

Тимът ни е на последното 18-о място със 17 точки от 29 мача и голова разлика 26:85. До края още му предстоят домакинства на “Пирин 2001” и “Видима” и гостувания на “Пирин” (Бл) и “Черноморец” (Бс).