Хандбал В последния мач между „Етър-64” и „Локо МБ” от хандбалното първенство варненки бяха водени от великотърновските треньори Йордан и Даниела Марови.

След срещата разговаряхме с Йордан Маров, който за първи път води отбор срещу „виолетовите”. Етърки спечелиха с 26:25, а се очертава двата тима да мерят сили във финал за титлата след по-малко от месец.

Г-н Маров, какъв е коментарът ви за двубоя?

– Стана интересен мач, но с много грешки от двата отбора. Технически брак, грешни стрелби, отигравания, пасове, но е ясно нивото на българския хандбал.

-­ Логичен ли е крайният резултат 26:25 за “Етър-64”?

­- Резултатът е логичен, но можеше да спечелим и ние. Съдиите не ни дадоха да победим. Допуснаха фрапантни грешки, които видя и компетентната великотърновска публика. При отстраняването на нашата вратарка се дава жълт картон само ако беше застанала за изпълнението на дузпата, а тя не беше. Имаше и други съдийски грешки.

– За първи път водите отбор срещу тима, с който през 1997 г. заедно спечелихте първата купа на България…

– Така е. Аз съм професионалист, живеем в свободна пазарна икономика, а има и причини, които са известни на всички.

– „Етър-64” и „Локо МБ” са почти сигурни финалисти. Кой ще спечели шампионската титла?

– Шансове да станем шампиони винаги има, аз като треньор винаги излизам за победа и не се притеснявам, особено пък срещу „Етър-64”, който в мача срещу нас показа много слабости. От една седмица водя „Локо МБ” и за плейофите ще набираме скорост и ще влезем във форма. Няма да коментирам кой колко шансове има за титлата, нека дойдат мачовете – и каквото стане.

Атанас Атанасов – президент на „Етър-64”:

“Предимството е изключително на наша страна”

„Очаквана победа. Изключително съм доволен, че бихме само с 1 гол сега. Защото превъзходството ни бе толкова явно, че момичетата решиха да играят за публиката, с красиви комбинации, но подценихме съперника и мачът се затегна. Затова съм доволен, че стана още сега, ще обясня на отбора да се стегне и да се поздравим с титлата. Постигнахме нещо, което никой не е правил от 2002 г. – цял сезон само с победи във всички мачове (б. а. пак „Етър-64” тогава стана шампион с 20 победи от 20 мача).

За титлата предимството е изключително на наша страна. Лоша шега може да ни изиграе само някакво подценяване на съперника. Иначе с оглед на състоянието и потенциала ни титлата заслужено трябва да дойде при нас. Кого предпочитаме за финала между „Локо МБ” и „Бъки”? Всеки си има негови качества, при „Бъки” е младостта, в „Локо” има по-опитни състезателки. Ако говорим за предпочитане – искаме „Бъки”, но аз си мисля, че финалист ще е „Локо МБ” заради домакинството си в третия мач.

Ще се играе до три победи от 5 мача, но аз искам да станем шампиони още с първите три срещи, като бием във всички. „Етър-64” е в състояние да го направи.”

Тагове:

КОМЕНТАРИ