IMG_5896-1024x733

“Янтра” (Габрово) е новият член на Втора лига, става ясно след днешните решения на Изпълкома на БФС. Футболната централа спря първенствата в Трета лига и обяви временното класиране за крайно, с изключение на Югозапад, където разликата между “Миньор” (Перник) и “Септември” (Симитли) е само 1 т. и те ще играят бараж помежду си.

В нашата Северозападна Трета лига “Янтра” (Габрово) има аванс от 4 т., който му дава право за се завърне в професионалния футбол. Същото се отнася и за “Добруджа” и “Созопол”.

От Трета лига изпадащи няма да има и е ясно, че двамата представители на Великотърновска област “Павликени” и “Академик” (Свищов) запазват местата си.

Същото е решението и за Четвърта лига, което гласи: “за крайно се приема класирането към момента на въвеждането на извънредно положение, освен в областните първенства, в които при тези условия не може да бъде определен първенец, а ще бъде насрочен бараж”.

За елитната “А” областна група – зона В. Търново дублиращият отбор на “Етър” има 7 точки аванс и със сигурност завършва като победител. Дали ще влезе в Трета лига, предстои да обяви Зоналният съвет на БФС, тъй като в зона Северозапад има 7 областни първенци и критерият винаги е бил кой има желание и отговаря на условията за участие, а ако отборите са повече от местата, се играят квалификации.

Тагове: ,

КОМЕНТАРИ