IMG_4398

БФС пак взе невероятно решение за мястото и деня на баража за влизане в Първа лига. “Етър” и “Ботев” (Враца) ще се срещнат в битка за единствената квота на 27 май от 20:00 ч. на стадион “Славия”.

Доста градове бяха спрягани като евентуално място на баража, който по Наредбата на БФС за първенствата и турнирите трябва да се играе на неутрален терен. Най-често споменаваното име беше на градския стадион в Ловеч – приблизително по средата между двата града. Разбра се обаче, че местното съоръжение не е лицензирано за ВАР системата, а тя била задължителна за провеждането на баража. Така изведнъж се оказа, че в Северна България няма друг подходящ град, освен Разград, който очевидно е много далеч от Враца.

Така най-подходящ за пореден път се оказа (случайно) стадионът на Венци Стефанов – този на “Славия”, който отскоро носи името “Александър Шаламанов”. Е, има една подробност – той отстои само на 112 км от Враца, а на цели 230 от Велико Търново. Това не е особен проблем, ако не беше следващото невероятно решение на БФС – вместо на 28 май (събота), баражът да се играе на 27 май, в петък!

Първо, двата клуба си бяха изготвили седмичната програма за тренировки с очакване за мач в събота. Второ, най-важното: какво налага този бараж да е в работен ден?!? Как тези привърженици на “Етър”, които искат да гледат мача, да сколасат да стигнат до стадиона в “Овча купел”? Хайде, врачани за час и нещо ще пропътуват разстоянието до София, но великотърновските фенове в работния ден трябва да тръгнат в 16 ч., за да са сигурни в трафика на петъчната вечер, че до началото на мача ще са заели местата си на трибуните на “Овча купел”…

Та въпросът е много прост: защо баражът не е в събота? Въпрос, на който в БФС едва ли някой може да отговори.

Тагове:

КОМЕНТАРИ