Юношите старша възраст на “Етър 1924” станаха първенци на Северозападна България, като победиха на баража днес „Монтана” с 3:1. „Виолетовите” бяха първи в подзоновата група и срещнаха лидера на другата част от Северозапада.

На баража, игран на неутрален терен в Червен бряг, великотърновските млади надежди доминираха, въпреки че почти месец не са тренирали нормално. За мача монтанчани пристигнаха на стадиона с клубен автобус, придружени от петима треньори, и облечени в екип за свободното време. В същото време етърци бяха водени само от наставника си Борислав Евтимов, който от началото на годината не е получавал заплата и работи единствено заради футболистите си, които го защитават на терена. Мачът бе оспорван, с много единоборства, но без грубости. Силно игра защитната формация на “виолетовите”, халфовете и нападателите пресираха съперника още в неговата половина и не му даваха възможности да се разгърне. Още в началото два пъти Светослав Йорданов излиза сам срещу вратаря, но не успя да открие. Възпитаниците на Борислав Евтимов поведоха с 1:0 с гол на Захари Захариев още в 12-ата минута след пас на Бисер Стоянов. Нападателят на “виолетовите” се възползва от неразбирателство между вратаря и защитник на монтанчани, изпревари ги и изпрати топката в мрежата им за 1:0.

Съперникът изравни след седем минути, като Асай Авизов стреля с глава от метър при едно разбъркване. В 46-ата минута Цветомир Додуров обаче покачи на 2:1, след като Ивайло Тодоров навърза петима монтански играчи, подаде към Захариев, който върна към Додорив и той от дузпата едва не скаса мрежата. След гола етърци заиграха на контри, а свежият Алиш Хаджимустафа създаде доста проблеми на монтанци. Два пъти той излиза срещу вратаря, а възможности имаше още пред Светослав Йорданов и Калоян Калчев. В 79-ата минута при поредната бърза атака Ивайло Тодоров с глава свали топката на Цецо Додуров, който с удар от границата на наказателното поле окончателно реши нещата – 3:1.

„Много съм доволен от всички играчи. Раздадоха се в битка със сериозен съперник, който разполагаше с опасни атакуващи футболисти. Тактически ги изненадахме в началото на втората част с пълната преса, която наложихме. Липсваха ни абитуриентите Кадир Расимов, Денис Даилов и Иван Митев, но желанието бе огромно и с него пречупихме изключително силните физически съперници”, коментира Борислав Евтимов.

С успеха етърци придобиха право да играят финален бараж за влизане в Националната „А” група до 19 години. Техен съперник ще бъде победителят от двойката “Дунав” (Русе) – „Шумен”. Съдбата на тази талантлива формация старша възраст на “виолетовите” обаче продължава да бъде неясна. Ако влезе в елита, оказва се, че няма нормативни пречки “Етър 1924” да участва там, тъй като отнетият лиценз е само за участието на мъжкия отбор в професионалния футбол. Няма пречка “Етър 1924” да участва в младежката “А” група дори и без да поддържа мъжки отбор. Друг е въпросът, че организационно в момента клубът не е в състояние, тъй като почти всички треньори и служители напускат  поради неплатени заплати.

„Етър 1924”: Ив. Петков, Б. Петков (90 Русев), Тодоров (86 Маймарев), Павлов, Цонев, Стоянов (90 Илиев), Тасев, Додуров, Йорданов, Петров, Захариев (60 Хаджимустафа).

 

Тагове: ,

КОМЕНТАРИ