Румен Иванов

Румен Иванов бе играчът с решаващ принос за промяната в тима през пролетта. Дойде от Кипър след първенството там и веднага влезе в ритъм, на 35 години напомни за най-добрите дни в кариерата си, когато бележеше по терените в Швейцария, Германия и за елитните български клубове. Превърна се в истински водач на Етър, а ходовете му непрекъснато всяваха смут в противниковите защити.

-­ Румене, оценката ти за последния мач?

-­ Първо съм изключително щастлив, че свършихме работата, която искахме. Целта беше отборът да остане в групата. Второто нещо, което е изключително важно и го поставям наравно с първото – ­ голяма благодарност за феновете, подкрепата им бе уникална!

Що се отнася до мача ­ – беше с две различни полувремена. Първото беше с напрежение, не търся оправдание, просто бяхме по-слабия отбор до почивката, не намирахме ритъма. Обаче през второто полувреме излязохме с тотална мотивация и сърце, което трябва да притежава всеки футболист на Етър, ако иска да защитава цветовете на този клуб. И резултатите от промяната бяха налице, имахме две уникални положения за втори гол. За съжаление не вкарахме, но резултатът като цяло ни удовлетворява.

Как оценяваш твоето представяне, свърши ли това, за което дойде?

-­ Би трябвало други хора да го оценяват. Аз се опитвах да давам всичко от себе си. Имаше мачове, в които не бях на високо ниво, но трябва да се има предвид, че дойдох след сезон в Кипър и изиграх над 40 мача за един сезон без почивка. Като се има предвид и годините ми Аз лично съм доволен, предполагам, че съм помогнал с каквото мога, с дух и мотивация, с индивидуални качества.

-­ Аз мисля, че аплодисментите на публиката са достатъчен показател

-­ Щом хората са доволни, значи няма какво да коментирам. По-голяма награда за мен няма.

-­ Твоето бъдеще от лятото?

-­ Първо малко почивка. Честно казано, иска ми се да остана в Етър, но винаги когато говоря предварително, стават разни неща. Чувствам се добре и искам поне още една година да поиграя. Сега съм на 35 г. и мисля, че до 36-37 години мога да изкарам на терена, физически и здравословно съм добре, а после ще видим Разбира се, нещата не зависят само от моето желание, ако хората са доволни и искат да остана в Етър” – ­ с удоволствие.

-­ Приключи ли ангажиментът ти във Френарос”?

-­ С тях остана да се разберем след като завърши сезонът на Етър. Предстоят разговори и с тях, но като се има предвид, че българският треньор вече не е там, не съм много мотивиран без него да играя в Кипър. На тези години не искам да поемам този риск там.

-­ Като стана дума за публиката, тези 4-5000 души бяха ли също фактор, за да обърнете мача с Марек”?

­- Разбира се. На почивката си казахме: момчета, не може да излезем и да накараме хората да се срамуват, те дойдоха да ни подкрепят и дават всичко от себе си. Това беше най-силният ни коз, най-голямата ни мотивация. Още веднъж ­ голямо благодаря, ако има възможност всеки мач да е така Играл съм на много места по света, но това усещане беше наистина уникално!

Тагове:

КОМЕНТАРИ