DSC_0009

За втора поредна година шефът на фирма M&BM Павел Петров направи дарение от по 10 000 лева на детско-юношеските школи на “Етър” и “Локомотив” (ГО), като т.г. към тях добави и “Академик” (Свищов). Бяха подписани договори за дарение между неговата фирма и Общините във Велико Търново и Горна Оряховица. Средствата са в полза на детските футболни отбори на двата клуба, набор 2001/2002, като гарант за целесъобразното им харчене стават общините и съответните кметове, които подписват договорите за дарение.

Средствата са награда за отличното представяне на трите отбора в едноименния турнир, организиран от фирма M&BM във В. Търново съвместно с Асоциацията на българските футболисти. На финала “Локомотив” (ГО) драматично спечели първото място с 1:0 срещу “Етър” с гол, вкаран 4 минути преди края. И двата отбора стигнаха безапелационно до финалния мач, като до него не допуснаха изобщо голове във вратите си. Участваха общо 8 отбора, а трети стана свищовският “Академик”, който в мача за 3-4 място би с 4:0 “Левски” (Стражица). След турнира спонсорът Павел Петров обяви, че поема годишната издръжка на първите три детски отбора в класирането – „Локо“ (ГО), „Етър“ и „Академик“ (Св), която възлиза на по 10 000 лева.
Снощи в Горна Оряховица договорът за дарение беше подписан от кмета инж. Добромир Добрев и дарителя Павел Петров в новия пресцентър на спортна зала „Никола Петров” в присъствието на генералния секретар на Асоциацията на българските футболисти Георги Бойчев.

pavel_petrov

“Благодаря, че и тази година подкрепяте младите ни таланти. Спортът е приоритет за Община Горна Оряховица и сме щастливи, че имаме партньор като вас, за да създадем добри условия, в които децата да развиват способностите си,” обърна се към дарителя кметът Добромир Добрев. От името на клубното ръководство благодари и президентът на „Локомотив” Бончо Генчев. “Благодаря ви не само за парите, но и за това, че правите децата и родителите им щастливи, като организирате такива прекрасни състезания”, каза той.

Днес сутринта пък договор бе подписан и в Община Велико Търново от кмета инж. Даниел Панов и Павел Петров. Градоначалникът благодари за подкрепата към подрастващите футболисти в старата столица.

“Радвам се, че мога да помогна. Докато бизнесът ми върви, ще има турнири и спонсорство за децата. Успехите на децата не се дължат на мен и моите пари, а на хората, които работят и се грижат за тях. Дори няма нужда да контролирам правилно ли са изхарчени парите ми. То се вижда – щом отборите побеждават, значи с децата се работи добре”, заяви Павел Петров.

От “Локомотив” (ГО) са представили точен отчет на Общината как са похарчени десетте хиляди от миналата година – за екипировка, топки, спортни пособия. По същия начин ще се процедира и с новото дарение. Във Велико Търново пък отново Общината бе гарант на сумата, като средствата отидоха за екипировка, футболни топки и пособия.

Тагове: , ,

КОМЕНТАРИ