IMG_7335
Старши треньорът на „Етър“ Петко Петков даде интервю пред официалния сайт на клуба, в което говори за подготовката на тима до момента, за селекцията, за бъдещето и за очакванията за пролетния полусезон.

– Г-н Петков, как премина подготовката в Турция?

– Направихме много добър лагер. Най-вече съм доволен от това, че свършихме всичко планирано. Нямахме провалени мачове и тренировки, всичко бе по план. Времето бе благоприятно и свършихме основната работа от подготовката. Не само физическата, аз не разделям подготовката на отделни части. Всичко е важно за футбола, работим по всички аспекти – в чисто игрови план, имаше и доста кондиция, и работа за сила… Това са нормални неща от този етап от подготовката. Радващото е, че нямаше сериозни контузии.

– В контролите видяхте ли стиковката, която искате?

– Видях доста хубави неща, но видях и неща, които трябва да изчистваме. Това е нормално на този етап. Направихме стойностни контроли срещу добри отбори. Получиха се динамични мачове, ние точно това търсехме – да има повече динамика в играта. Надявам се постепенно да изчистваме и подобряваме нещата и в кондиционен, и в игрови план.

– Има ли контузени футболисти в момента?

– За радост – не. Хубчев е единственият, беше много неприятно, че се случи така с него още първата седмица. Други травми нямаме. В Анталия имаше играчи с неразположение следствие на вируси, но това са нормални неща през този период. Всички са здрави и чакат с нетърпение да се поднови първенството.

– Педро Лагоа подписа договор, той е петото ново име…

– Да, Педро вече е футболист на „Етър“. Той е един млад и перспективен играч и се надявам да вдигне нивото на тима. Аз съм доволен от старанието на всички нови попълнения. Ясно е, че има период на адаптация, но имаме още две седмици и се надявам това по-бързо да се случи и наистина петимата да помогнат на „Етър“.

– Очертават ли се на този етап други нови имена?

– Не, въпреки че процесът винаги е отворен. Няма засега да има нови попълнения, имаме достатъчно футболисти и се надявам отборът да изглежда добре.

– Какво е бъдещето на момчетата от школата, които се готвеха с тима (не визираме Кольо Станев, който отдавна си е част от мъжкия отбор)?

– Стелиян Добрев и Борислав Марков са двама перспективни играчи. За мен винаги е било удоволствие да работя с млади футболисти. Те продължават подготовката си с първия отбор, сигурен съм, че ще намират място и на терена. Байдаков и Цонев ще тренират с първия отбор, за тях ще се вземе допълнително решение.

– Какво още предстои до първия мач с „Берое“?

– Има две седмици до началото на първенството, в които ще продължаваме да обръщаме внимание на кондицията. Основно работим в игрови план. Тренировките ще бъдат тук във Велико Търново. В събота ни предстои контролна среща с „Литекс“ в Ловеч и след това се готвим за гостуването в Стара Загора.

– Избистрен ли е за Вас основният състав?

– Всеки един мач помага повече и повече нещата да се избистрят. Ние едва ли ще имаме основен състав, аз искам да разчитам на една по-голяма група от футболисти. Повече играчи да бъдат готови да влизат и да играят. Със самото избистряне на 11 играчи едва ли сме готови. Но в първенството ще има много мачове и на нас ни е необходима една група от 15-16 футболисти, които няма да се делят на титуляри и резерви.

– Целта пред „Етър“?

– Целта е оставането в елита. Ясно е, че сме доста далеч от първата шестица и че ще сме във втората осмица, това са реалностите. Там жребият ще определи групи в зависимост от класирането. Важното е „Етър“ да остане в „А“ група и постепенно да поставяме основи за нещо, което има перспектива.

– Да разбираме ли, че най-важната задача е тимът да избегне баражите?

– Абсолютно. Нашата цел е „Етър“ да е колкото може по-напред в класирането, но това е футбол… Трябва да си кажем истината – чака ни един тежък полусезон.

Тагове:

КОМЕНТАРИ