IMG_8060

Старши треньорът на “Етър” Петко Петков даде интервю за готовността на тима преди гостуването на “Левски”, което е в неделя, 13 септември.

– Г-н Петков, каква е в момента ситуацията в клуба?

– Основното е, че вече имаме работещ Управителен съвет с хора, които се включиха с голямо желание в организацията, финансирането и управлението. Изплатиха се доста от задълженията към играчите, което прави обстановката за работа много по-спокойна. Една от причините да дам пауза в моята работа в “Етър” бе точно това – исках да видя подкрепа в лицето на тази управа, защото иначе нямаше как да се работи.

– Имахте дълъг разговор преди завръщането Ви. Получават ли се нещата от това, което бе изговорено?

– Основното, което липсваше, бе именно заинтересованост, подобряване на нещата в клуба като цяло, включително школата и втория отбор. Важно е да подобрим играта на “Етър”, хората, които подкрепят отбора, го заслужават. Много хора отстрани се учудиха на моето решение да се върна отново, но аз съм човек, който може да поема отговорност. И усещайки подкрепата сега на ръководството и желанието им да подобрят нещата, ще положа максимални усилия нещата да се получат.

– “Етър” обаче продължава да е без точка, а има серия от трудни мачове. Може ли да се измъкне от това последно място?

– Първенството е в самото си начало, отборите преди нас не са с някаква убийствена преднина. Просто трябва да печелим точки. За тази цел трябва да подобрим доста неща в играта. В момента разполагам с условията това да започне да се случва, защото играчите са концентрирани в работата. Разбира се, трябва да имаме търпението това да се случи и ще трябва известно време да навлезем в коловоза.

– Привлечен бе Свилен Щерев, има двама португалци на проби, адаптират ли се?

– Ясно е, че трябва да подобряваме състава, затова взехме и Щерев. Португалците са още на проби и предстоят разговори. Закъсняхме със селекцията, но не искам вече да се връщам назад. Необходимо е време за адаптация, но съм сигурен, че “Етър” може да изглежда много по-добре.

– Предстои труден мач с “Левски”, който обаче не е в най-доброто си състояние…

– “Левски” в каквото и състояние да е, трудно се играе на “Герена” и ни чака изключително трудна битка. Но всеки мач е възможност да се печелят точки и в София отиваме с нагласа да се представим максимално добре. Дано и късметът бъде с нас. Не искам да коментирам ситуацията в “Левски”, но има подем след последната им победа в Монтана, където показаха много добра игра. Предстоящият мач ще бъде коренно различен и за двата отбора и пак казвам, надявам се да покажем подобрение в играта и ако можем, да спечелим.

– Има ли “Етър” потенциал, ако си покаже качествата, да вземе точки на “Герена”?

– Аз съм убеден, че нашите футболисти могат да изглеждат много по-добре на терена. Убеден съм в това. Сигурен съм, че с общи усилия това ще се случи, като се надявам и новите играчи по-бързо да се адаптират и разгърнат истинския си потенциал.

Тагове:

КОМЕНТАРИ