8 отбора от областта, съставени от момчета, родени след 1 януари 2000 г., вземат участие в първото издание на турнира за Купата на Асоциацията на българските футболисти. В предишните 10 г. надпреварата по програма „Децата и футбола” бе за трофея на „Кока-Кола”.

В първа група са “Етър 1924”, “Академик”, “Павликени” и “Янтра” (П. Тръмбеш), а във втора жребият събра “Локо” (ГО), “Левски” (Стражица), “Чумерна” и „Аркус” (Лясковец). Срещите започнаха вчера в ДКС „В. Левски”, предоставен безвъзмездно за турнира от Община В. Търново.

Играят се по две полувремена от по 15 минути, а на терена са шест полеви играчи и един вратар. Мачовете за разпределяне местата от първо до осмо са днес.

Победителят ще бъде излъчен от 11:45 ч. в петък между първенците в двете предварителни групи. Ще има награди за най-добър вратар, защитник, полузащитник, нападател, голмайстор, най-техничен футболист, най-полезен състезател и най-добър треньор. Призьорите ще бъдат наградени лично от кмета на В. Търново Даниел Панов.

По традиция всяко дете ще получи пълна екипировка, а всеки отбор топки. Играчът, определен за № 1 на турнира, ще бъде награден от Асоциацията на българските футболисти на церемония през есента в София.

Тагове:

КОМЕНТАРИ