Katarov

Треньорът на дублиращия тим на „Етър“ Николай Катъров сподели впечатленията си от есенния полусезон.

– Оценката ти за представянето на младите етърци?

– Доволен съм от играта която показахме през есента, но не съм доволен от точките. Мисля че можехме да спечелим поне още 7-8 т. Във всеки един мач започвахме така, като че ли ние сме лидери в групата.

– Забелязваш ли израстване в младите футболисти?

– Да, има доста голямо израстване във всеки един от тях. Успяха доста бързо да превключат към мъжкия футбол. Във всеки един мач влизахме със самочувствие и се опитвахме да играем футбол.

– На какво се дължат негативните резултати – само две победи и едно реми?

– Само и единствено на липсата на опит. В много от мачовете имахме по 2-3 ситуации, в които излизахме сами срещу вратаря и пропускахме. Също и младостта – много сме припрени  в действията си, винаги бързаме, дори и когато водим в резултата.

– Има ли притеснение сред момчетата преди мачовете?

– Твърдо не, вече казах, че ние излизахме всеки мач като че ли сме лидери в класирането.

– Съдийството повлия ли на резултатите на отбора?

– Имаше грешки срещу нас, но винаги съм казвал, че и съдиите са хора и те правят грешки, също както грешат и моите футболисти.

– Считаш ли, че дублиращите тимове са добро място за плавен преход между юношеския и мъжкия футбол?

– Разбира се, това е едно от малкото хубави неща, които се случиха в последните години. Малко са отборите, които дават шанс в първите си отбори на млади момчета и ако ги няма дублиращите отбори, няма да имат шанс да се развият. Така че съм твърдо да има дублиращи тимове.

– Готови ли са плановете за подготовка за пролетния полусезон?

– Да, започваме подготовка на 10 януари, уредили сме засега шест контроли. На 19 януари с първия отбор на „Етър“, на 26-и с „Берое-2“, на 29-и с „Павликени“, на 2 февруари с „Янтра“ (ПТ), на 6-и с „Локо“ (Дряново) и на 13-и с „Черноломец“ (Попово). Ако първенството се поднови в последната седмица на февруари, ще търся още две контроли.

– По-силен ли ще бъде отборът напролет и дали натрупаният опит ще даде отражение върху представянето на младите?

– Да, смятам, че напролет ще сме много по-добре след натрупания опит и анализа, който съм си направил за допуснатите и мои грешки през есенния полусезон.

Etar-2

Тагове: ,

КОМЕНТАРИ