20130510

Конкретните въпроси са много, но основният е именно този. В края на есенния полусезон „Етър” изпадна не в деликатна, а направо в патова ситуация. Отборът не играе добре, феновете искат оставката на Росен Кирилов, а трибуните на стадион „Ивайло” са все по-отчайващо празни, докато форумите и социалните мрежи кипят от страсти.

Някой трябва да спре този срив и да въведе ред. И въпросът далеч не е само дали Росен Кирилов ще продължи да бъде треньор на „Етър”, защото като дойде нов наставник, той ще иска също ясна структура, финансиране и условия, за да има резултати. Ако обаче са верни думите на треньора, че финансиране има и възнагражденията се получават, някой трябва да даде и отговор защо на терена нещата изглеждат по този начин и се нижат разгромни загуби!?

Събитията в историята често се повтарят, а ситуацията при „виолетовите” бе подобна и през 1999, и през 2012 г. Добре знаем как завърши… Не бива да се допуска това да се случва отново! И топката този път не е само в краката на футболистите и треньорите, а в Управителния съвет на клуба, в управата на града, във великотърновската футболна общественост. Да седнат заедно и да сложат нещата в ред и с ясни правила. Все още не е късно, но е наложително!

КОМЕНТАРИ