Аврионов 

Аврионов се завърна от Спартак (Вн) за пролетния полусезон под наем, за да помогне на виолетовите за спасяване. Вкара 6 гола, всичките до един ­ решаващи за изхода от мачовете. Никога не е крил, че Етър е отборът на сърцето му. Мишо бе посрещнат с аплодисменти на излизане от съблекалнята на стадион Ивайло след мача с дупничани, след което отговори на въпросите ни.

 

­ – Мишо, коментарът ти за дербито с Марек”?

­ – Много труден мач за нашия отбор. Излязохме сковани в началото, защото имаше голямо напрежение преди тази среща. Изговори се и се изписа каква ли не информация от Дупница, че Марек се разпадал, че нямали отбор. Видяхте колко класен отбор са, имат 7-8 човека с по 300 мача вА група и смея да твърдя, че са един от най-добрите отбори в групата. Както и ние през втория полусезон направихме отбор в движение, те също го направиха. За моя най-голяма радост отборът на сърцето ми остана в групата. Това ми беше последния мач за Етър и искам да благодаря на хората, които ме обичат (б.а. гласът му се разтреперва), на всички привърженици, на футболните деятели и ръководители. Много съм радостен, че Етър остана в групата и догодина пак ще играе професионален футбол.

 

­ – Твоето бъдеще оттук нататък? Ти си собственост на Спартак (Вн) и треньорът Атанас Атанасов обяви, че те иска в отбора си

­ – Да, на 24 юни започваме подготовка, обадиха ми се, че ме чакат там. На 99% трябва да се прибера във Варна, друг е въпросът какво ще стане.

 

­ – Да те върна към мача, каква бе причината да обърнете Марек след почивката?

­ – Вече нямаше накъде да отстъпваме, губехме с 0:1. Хвърлихме се и дадохме всичко от нас, изпуснахме поне още 3-4 гола, което го отдавам на голямото напрежение. Нормално е за такъв възлов мач, по-голямата част от отбора ни са млади момчета. Но показахме характер, мъжество и едно голямо виолетово сърце. Всички момчета, които играха, треньорите, ръководството ­ показахме, че само заедно ще спасим отбора от изпадане.

 

­ – За втори път се връщаш в Етър и това все възражда кариерата ти. Някой ден виждаш ли се отново с виолетовия екип?

­ – Винаги ще се радвам да играя за този отбор, желанието ми е да играя в Етър. Има си ръководство, то трябва да решава. Те са ми дали голям старт в кариерата, оттук тръгнах в големия футбол, искам тук и да завърша. Винаги бих се върнал да играя при виолетовите”.

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ