291444_457791484253318_297141256_o
За пръв път от много време насам “Етър” е изправен пред мач на истината. Дербито с “Ботев” (Враца) ще покаже кой е отборът, достоен за първото място и заслужаващ да влезе през парадния вход в професионалния футбол.

За последните три години “виолетовите” неизменно са в челните места на групата, преминаха през доста лъкатушения, но “Б” група все оставаше мираж. В старата столица всички са категорични – четвърти пореден сезон в аматьорския футбол не бива да се допуска.

Още повече, че ако Висшата лига не стане факт, се очертава изключително интересна “Б” група от лятото с дербита с ЦСКА, с местния противник “Локо” (ГО)…

В последните години “Етър” никога не е показвал толкова добър футбол, като в момента, и никога не е имал толкова качествени играчи. Неслучайни са 11-те поредни победи в първенството.
Най-важната стъпка обаче предстои – победата над “Ботев” във Враца. Обективно погледнато, през есента етърци отстъпваха игрово на врачани. Двата тима обаче бяха тотално променени и според мнозина именно “Етър” е отборът, който в момента превъзхожда във футболен аспект.

Сега момчетата във виолетово просто трябва да го покажат на цяла футболна България. Канал 3 ще предава мача, ще го свири елитен рефер, от БФС също внимателно ще наблюдават, така че едва ли ще има място за извънфутболни прийоми. А агитката отново ще бъде на своето място и ще чака последния сигнал, за да поздрави играчите.

Футболът обаче освен въпрос на можене, е и въпрос на мотивация. В такива завързани дербита често печели не по-добрият, а по-надъханият отбор. Отборът, които знае, може и иска!

Хайде, боляри, часът настъпи: просто покажете това, което умеете, и ги бийте!

КОМЕНТАРИ