topka

Голямо шоу ще е на 17 декември. Тогава ще има шоу и в общината, и в спортната зала. На едното място ще решават бъдещето на великотърновския футбол, а на другото ще си припомнят славни моменти от миналото с ветерани на “Етър”, “Левски” и ЦСКА.

И човек почва да се чуди – да се смее или да плаче. Нека си затворим очите за малоумното решение празникът по случай 100 години футбол да бъде насрочен за рано следобед в делничен ден. Но пък изникват други терзания в изстрадалия футболен фен – как да отиде и да се израдва “като бял човек” (Джайеоба да ме извинява за израза), като настоящето и бъдещето на тази игра в града е толкова неясно.

Две новини могат да ни сполетят, докато гледаме етърците, станали шампиони на България преди почти 20 години. Едната е, че Община Велико Търново поема клуба. Хубаво, но ако е вярно, че даже едва ли не няма пари за поздравителни картички… какво ще го прави този отбор? Алтернативата е общинарите да откажат. Тогава всичко си остава както преди – тим, който ще продължи да си живурка в долната половина на “Б” група.

Както и да го погледнем – не звучи добре. При това в деня, в който ще наблюдаваме отново състезателите, създали славната история на “Етър”. Само че сега са побелели и понапълнели и не върви да се пуснат в “Б” групата, че и да чакаме на тях да извадят пари за влизане в “А”. Тъжно, но вярно.

Тагове:

КОМЕНТАРИ