Вече са ясни имената на треньорите в детско-юношеската школа на “Етър”, съобщи нейният директор Калоян Чакъров. “Ще работят 7 човека. Георги Георгиев води подготвителни групи, родени след 2000 г., Стефан Ангелов ще води децата, родени 1998 и 1999 г. Деца, втора година, родени 1997 г. ще води Николай Катъров, юноши мл. възраст, първа година, родени 1996 г. – Петко Миланов, юноши мл. възраст, втора година, родени 1995 г. – Емил Георгиев, и юноши старша възраст, 1993-94 г. – Борислав Евтимов.

Румен Данков пък ще тренира всички вратари от формациите в школата. Всички треньори вече работят целенасочено по плана, провеждаме и контролни срещи. В последните две юношите мл. възраст на Емил Георгиев биха в Шумен домакините от “Волов” с 3:0, а старшата възраст завърши 1:1. Всички се готвят на терена на старото военно училище, като планът е старшата възраст да се отдели самостоятелно в Дебелец. Тяхното първенство стартира още на 8 септември с гостуване в Монтана”, обяви Калоян Чакъров. Всички треньори вече са с договори, като от 1 септември влизат в сила и контрактите на Румен Данков и Стефан Ангелов.

Отбори и треньори в школата:

Подготвителни групи, р. след 2000 г.Георги Георгиев

Деца, родени 1998 и 1999 г.Стефан Ангелов

Деца, родени 1997 г.Николай Катъров

Юноши мл. възраст, родени 1996 г.Петко Миланов

Юноши мл. възраст, родени 1995 г.Емил Георгиев

Юноши ст. възраст, 1993-1994 г. – Борислав Евтимов

Треньор на вратарите в ДЮШРумен Данков

 

“Целта ми като първа година от дългосрочния проект е да почнем да работим по точно определен начин. Искам да променя порядките и треньорите да вкарат дисциплина и отговорност, а резултатите ще дойдат впоследствие. Държа да се излиза за победа срещу всеки противник, но без да се оказва натиск върху треньорите да се печели на всяка цена.

Не искам такива победи при малките, искам победи от добра, правилна и организирана игра с позволени средства. Искам да отделяме много внимание на поведението на нашите футболисти – дисциплина, уважение към съдия, противник, публика и треньори”, каза Чакъров. Според него победата по нечестен път само ще заблуждава, че се произвежда качествен продукт, който после може да бъде ползван в големия футбол.

Директорът на ДЮШ има инициатива да организира всяка седмица срещи на малките играчи с футболисти от мъжкия отбор. “Всяка седмица двама играчи от “Етър” ще провеждат демонстративна подготовка с най-малките. Така ще поддържаме тясната връзка школа – мъжки отбор, защото целта на тази школа ще е да произвежда футболисти за първия отбор. Нека децата да виждат батковците, да искат да работят и да станат като тях. Имам уверението на Георги Тодоров, че ще подкрепя тази инициатива, защото той е работил в голям клуб като “Левски” и знае, че това е практика по цял свят.

Медиите ще отразяват тези открити тренировки, така и ще популяризираме нашата работа по училищата, защото искам да привлечем колкото може повече деца в определени възрасти и да избираме качествените от тях, да откриваме талантите навреме”, каза Чакъров. Желателно ще бъде и всички деца от школата да бъдат на мачовете на мъжкия отбор, за да се поддържа двустранната връзка.

В момента още не са попълнени всички групи, защото децата са във ваканция, но общият брой на трениращите в “Етър” подрастващи ще бъде между 180 и 200. Според Чакъров на тези деца трябва да се обръща персонално внимание, да се почувстват те важни и да им се предават само положителни емоции, със забава и игра те да бъдат приобщавани към спорта.

Както вече писахме, Калоян Чакъров предвижда да бъде направена персонална картотека на всяко дете от ДЮШ на “Етър” със снимка, данни, следене на развитието му в процеса на неговата кариера.

 

 

Тагове: ,

КОМЕНТАРИ