img_0539

Преди първата тренировка на тима техническият директор Иво Балъков даде повече подробности около подготовката и селекцията на “виолетовите”.

­ Г-н Балъков, как ще протече подготовката?

­ В домашни условия във Велико Търново. Лагери не се предвиждат, насрочени са 8 контролни срещи, първата от които е в Бургас на 9 юли срещу “Черноморец”, а последната ­ на 1 август в Правец срещу “Ботев” (Криводол). по време на подготовката ще се решават много неща като селекцията, бюджетът за новия сезон, както и конкретните цели. Целта на този етап е сигурно класиране в “Б” група.

­ Какво означава това?

­ Означава присъствие между 6-о и 10-о място в таблицата. Но то зависи много и от средствата, и от футболистите, които ще привлечем.

­ Има ли нови играчи на старта?

­ Засега само нападателят Димитър Кушев, когото наблюдавахме през последния сезон и смятаме, че се представи много добре и има място в “Етър”. С отбора тренират и четири млади момчета от “Бали”, които са се доказали, бяха и в сборния отбор на “В” групите. Това са защитниците Ивелин Момчилов и Станислав Стоянов и халфовете Тихомир Антонов и Мартин Иванов. От тях зависи дали ще попадат в състава.

­ Водят ли се разговори с опитни играчи, за какви постове трябват попълнения?

­ Най-вече крайни защитници и двама опитни халфа. Това ще търсим, но доколко класни ще са, зависи от финансовото състояние на клуба.

­ Кои са освободените до момента футболисти?

­ Десислав Божков не можа да се вгради в отбора, трябват му мачове, за да придобие самочувствие. Със Стоян Нинов договорните отношения са приключени и е свободен. Иван Ангелов направи и добри мачове, но бе с договор под наем, който приключи. На Светослав Караиванов договорът му изтече, преценили сме, че за него е по-добре да премине в друг отбор, където да играе редовно и да го наблюдаваме.

­ А как стоят нещата с другите трима играчи с изтичащи договори ­ Марин Стефанов, Росен Ванков и Съботинов. Тръгнаха слухове, че не ги искате в отбора?

­ Това не е вярно, от никой от тях не сме се отказали. Водят се разговори с тях, нещата ще станат ясни тази седмица. По всяка вероятност и тримата ще подпишат договори, но трябва да се уточняват финансовите параметри.

­ Какво е окончателното положение с Румен Иванов и Тодорин Димитров?

­ С Тодорин сме се разбрали. През пролетта бе често контузен и не можа да играе, но ние разчитаме много на него, защото е качествен футболист и се надяваме да помогне на “Етър”. С Румен Иванов всичко е договорено, остава само да парафираме договора.

Тагове:

КОМЕНТАРИ