IMG_8476 copy

Халфът Ивайло Петев подписа договор с великотърновския тим и вече води пълноценна подготовка. Очаква се в сряда той да запише и първи минути с виолетовия екип в контролата с “Берое”.

Доскоро Петев бе играещ треньор на “Любимец”, но си тръгна след разминаване с президента Наско Сталев по това кой трябва да определя състава в един клуб. Привличането му в “Етър 1924” се очертава като сериозен трансферен удар, най-малкото защото е единственият футболист във великотърновския тим, ставал шампион на България (2 пъти с “Литекс”) и бивш национал.

Първото си интервю минути след първата му тренировка на стадион “Ивайло” Ивайло Петев даде за „Велико Търново спорт”.

-­ Ивайло, какво те доведе при “виолетовите?

-­ Най-вече фактът, че ще съм близо до семейството си, тъй като Ловеч е едва на 80 км. Приятели сме с треньора Николай Арнаудов, завършихме заедно школата. Имам доста приятели в отбора, това също спомогна. Идеята всъщност е съвместна след моето напускане на бившия ми тим и се радвам, че вече съм част от “Етър”. Мисля, че на “виолетовите” не им отива това място в класирането, нито фактът, че миналия сезон решаваха оставането си в групата едва в последния кръг. Надявам се да сме по-стабилни и да имаме по-голям успех.

-­ Ти познаваш отбора, играхте няколко контроли с “Любимец”…

-­ Да, познавам “Етър”, и то много добре. Момчетата ме приеха отлично, за което се радвам.

-­ Разчитат на теб да вкараш хъс в отбора и да помогнеш в организационен план?

-­ И на мен много ми се иска. Ще дам всичко от себе си да дам това, което иска ръководството. Да се надяваме, че всичко ще се получи и “Етър” го чакат по-добри дни.

-­ Защо напусна “Любимец”, където беше играещ треньор?

-­ Не искам да го коментирам, това вече е минало. Станаха едни неща, които…

-­ Искаше като треньор сам да си определяш състава, нали?

-­ Нормално е. Но не искам да се връщам назад, това се случи преди 20 дена и остава в миналото. Подписах вече договор с “Етър” за една година до 30 юни 2010 г.

-­ Ти си на 34 години, имаш ли сили за активен футбол?

-­ Да, за изтеклото първенство в отбора, където бях играещ треньор, само един футболист имаше повече игрови минути от мен. Така че съм напълно готов за този сезон, а по-нататък ще караме година за година.

-­ А треньорската професия?

-­ Както казах, имах 20 дена, в които останах сам със себе си и доста мислих как да продължа. Да играя ли, или да продължа с треньорството. Но имам сили да играя още една-две години, има време и за треньорската професия.

-­ Разкажи малко повече за себе си. Най-хубавите ти години в “Литекс” ли са?

-­ Определено. Спечелих две титли на България и една купа през 2000-2001 г., които бяха и най-успешните ми години. “Литекс” няма смисъл да го коментирам, това е любимият ми клуб, знаете за какво става въпрос. С тях имам десет мача в евротурнирите. После играх в още доста клубове. В младежкия национален отбор имам 10 мача и 1 гол, а в националния на България записах 3 срещи по времето на Стойчо Младенов.

-­ Първите отзиви на феновете за идването ти са доста положителни. Очакваш ли подкрепа?

-­ Очаквам, но всичко зависи от самия мен. Знам какво мога и се надявам да изпълнявам треньорските указания. Да предам на младите своя опит и рутина, които съм натрупал като футболист, а отборът на “Етър” да изглежда по-стабилно.

Тагове:

КОМЕНТАРИ