sport_21-280x187

Фотофиниш най-вероятно ще лиши юношите на „Етър” да спорят за медалите в първенството в елитната U17 група. Това стана ясно след вчерашните решения на Изпълкома на БФС, публикувани в официалния сайт на футболната централа, според които „в сферата на елитния ДЮФ (елитни групи U19, U17, U15) първенствата ще се доиграят на турнирен принцип, стартирайки от ниво четвъртфинал”.

„Първите 8 отбора в класирането ще играят за титлата от четвъртфинали. Първият в досегашното класиране срещу осмия, вторият срещу седмия и т.н. по един мач. После ще има полуфинали и финал. Отборите след 8-о място няма да играят повече”, обяви вицепрезидентът на БФС в оставка Емил Костадинов.

Най-ощетени от това решение са юношите на „Етър” в елитната U17 група. Те делят 8-9 място с „Черно море” с абсолютно еднакъв актив от по 8 победи, 3 равенства и 7 загуби и по 27 точки. Варненци обаче имат по-добри показатели в директните мачове: двубоят у дома завърши 3:1 за етърци, а този във Варна – 3:0 за домакините. Головата разлика също е в полза на „моряците”.

Etar

Що се отнася до U15 групата – там „виолетовите” са на 12-о място от 16 отбора с актив от 20 точки.

Дублиращият отбор на „Етър” би трябвало безпроблемно да заиграе в Трета лига, ако клубът има това желание. „Първенството трябва да започне през август. Изпадащи отбори от Трета лига няма да има, но наредбата ни позволява да увеличим клубовете в тях до 20”, обяви президентът на АФЛ Румен Вълков. В момента Северозападната Трета лига е едва от 14 отбора.

Тагове: ,

КОМЕНТАРИ