Два отбора от нашата област продължават успешното си представяне в зоналния етап от ученическите игри по футбол. Във възрастта 8-10 клас на стадиона в Дряново тимът на Езикова гимназия «Проф. А. Златаров» пречупи в драматичен мач този на севлиевската гимназия «В. Левски». Севлиевци, за които играха юноши младша вазраст, състезавещи се в националната група, поведоха с 2:0.

Великотърновци обаче не се пречупиха, а отговориха с две попадения на Димитър Цонев от игра и от пряк свободен удар. Мачът се изостри севлиевци изпуснаха нервите си и двама от тях получиха червени картони за груби нарушения срещу Кристиян Манев, който отбеляза и победното попадение за 3:2.

В другия мач плевенското училище «Иван Вазов» се наложи с 3:1 над ловешкото «Н. Вапцаров» и на 2 май ще срещне Езикова гимназия. Победителят отива на зонален финал с представител на Монтана, Враца и Видин.

Победния си ход продължиха и момчетата 5-7 клас от горнооряховското ОУ «Иван Вазов», които се наложиха с категоричното 3:0 срещу габровско училище. Техен съперник на полуфинала ще бъде ловешкото ОУ «В. Левски», разгромило плевенското «Иван Вазов» със 7:0.

Тагове:

КОМЕНТАРИ