69086923_374041810211908_8443708122555482112_n

Момичетата на „Етър” спечелиха купата за първото място в турнира в памет на Димитър Кушев в Поликраище. Днес се навършва една година от трагичната смърт на Митко Кушев и колегите му от „Павликени” Генчо Стефанов, Георги Вълчев и Ивелин Ивов. По този повод в родното му Поликраище неговото семейство организира турнир в негова памет за момчета и момичета, родени 2005/2006 г.

Сред официалните гости бяха кметовете на Горна Оряховица Добромир Добрев, на Павликени – Емануил Манолов, на Поликраище – Марин Тодоранов, председателят на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев, много бивши съотборници и приятели на Димитър Кушев.

При момичетата участваха два отбора. Етърки надделяха с 3:2 над „Локомотив” (Дряново), въпреки че треньорът Валентин Витанов пусна в игра състезателки набор 2008/2009 г. Дряновки поведоха, но Татяна Радоева изравни за 1:1. Отново съперникът поведе с 1:2, но Теодора Димитрова изравни, а Михаела Михайлова донесе победата с 3:2. В последната минута вратарката Павлина Николова спаси сигурен гол и опази успеха на „виолетовите”.

Етърки получиха за първото място медали и купа, която ще подарят на един от своите спонсори – фирма „Боровец”, който осигури екипи на най-малките футболистки, както и шуби на първия им отбор.

При момчетата участваха 4 отбора – “Етър” (В. Търново), “Локомотив” (Горна Оряховица), ОФК “Павликени” и “Локомотив” (Дряново). „Етър”, воден от треньорите Стефан Николов и Георги Георгиев, в първия мач победи с 3:1 дряновци, а в другия „Локо” (ГО) надделя над павликенчани. На финала „виолетовите”, които участваха в турнира само с момчета, набор 2006 г., отстъпиха с 3:0 на горнооряховци и заеха второто място.

Чудесен жест направи треньорът и бивш съотборник на Кушев Стефан Николов, който подари на дъщерята на Кушев – Никол Кушева, която играе при момичетата на “Етър”, виолетовата фланелка, с която е играл нейният баща!

Тагове: ,

КОМЕНТАРИ