Вече са уточнени мястото и началният час на дискусията по проблемите на великотърновския футбол, съобщи инициаторът на идеята и шеф на ДЮШ на “Етър 1924” Калоян Чакъров.

Форумът е насрочен за 6 октомври от 19:00 ч. в зала “Преслав” на Интерхотела. Както вече писахме, идеята на бившия вратар на „виолетовите” е да събере на едно място ръководството на клуба, фенове, представители на бизнеса, родители, журналисти, ветерани, кандидатите за кметове и всяка от страните да каже вижданията си за настоящето и бъдещето на играта под Царевец. Той вече връчва поименни покани и очаква хората да се включат в дискусията.

„Хубавото е, че нещата се преплитат. Всеки от поканените е и родител, така че едва ли му е безразлично къде и как ще спортуват децата му. Надявам се хората да дойдат, да си кажат мнението, да се разберем кой с какво може да помогне и да променим нещата към по-добро. Тези, които не дойдат също ще покажат своята позиция”, коментира Калоян Чакъров.

Основният проблем на детско-юношеския футбол във В. Търново е липсата на тренировъчна база. Теренът в старото военно училище е единственият и е в лошо състояние, независимо от усилията да се поддържа. В същото време започва ремонтът на водопроводите и канализацията, който ще се прави по остарелия устройствен план за централната част на града. Това означава, че скоро и този футболен терен може да изчезне от територията на В. Търново.

Междувременно снощи юношите старша възраст на клуба записаха поредната си победа в зоновата “А” група. Възпитаниците на Борислав Евтимов гостуваха на “Янтра” в Габрово и след трите си поредни успеха с по 3:1, този път спечелиха с 2:0. Головете бяха дело на Иван Мариянов и на Стамен Тасев, като носът на Стамен бе и счупен, но той мъжки доигра мача. Етърци водят в класирането с 12 т. от 4 мача и голова разлика 11:3.

Тагове: , ,

КОМЕНТАРИ