news

Детският отбор на „Локомотив” спечели Осмото издание на турнира по футбол за Купа M&BM, проведено вчера и днес в Горна Оряховица. Надпреварата, под патронажа на кмета на Общината инж. Добромир Добрев, бе посветена на празника на града. На стадион „Локомотив” се срещнаха отбори, съставени от футболисти, родени след 1 януари 2002 г. Съперниците мериха сили всеки срещу всеки в групите в по две части от по 25 минути, а на терена бяха едновременно 8 полеви играчи и един вратар.

Домакините от „Локомотив” /Г. Оряховица/ се класираха първи в своята група „А”, побеждавайки „Янтра” /П. Тръмбеш/ с 3:1 и „Чумерна” /Елена/ с 4:1. Втори завършиха еленските надежди след 4:3 срещу „Академик” /Свищов/. Трети останаха играчите на „Янтра”, пречупили свищовлии със 7:5 с дузпи, в редовното време 3:3. В група „Б” първенец стана „Етър”, отнесъл „Аркус” /Лясковец/ с 9:0 и ОФК „Павликени” с 4:1. Павликенци се справиха с „Левски” с 6:4 с дузпи, и в този мач 3:3 в редовното време, и останаха втори в групата. Трети приключи тимът на „Левски” надиграл „Аркус” с 3:1.

Днес на финала „Локомотив” пречупи „Етър” с 4:1, след като губеше с 0:1. За великотърновци резултата откри Радостин Стоилов, но почти веднага Момчил Кузманов изравни. В средата на втората част Иван Иванов доведе нещата до 3:1, а в края Тодор Бакърджиев фиксира финалното 4:1 и тимът му вдигна купата, връчена от кмета инж. Добромир Добрев.

За 3- 4 място ОФК „Павликени” победи „Чумерна” с 5:3 с дузпи, 2:2 в редовното време. Петата позиция бе спечелена от „Левски” с 5:3 срещу „Янтра”, също удари от бялата точка за определяне на краен победител, преди тях 1:1. За 7-8 място „Аркус” удари „Академик” с 4:2. Всички тимове получиха пълна екипировка и по две топка от фирмата-спонсор.

По традиция бяха раздадени и девет индивидуални награди. Най- добър вратар е Ивайло Бакалов, голмайстор – Иван Иванов с 4 попадения, футболист №1- Момчил Кузманов, най-техничен играч – Тодор Бакърджиев, всички от състава на „Локомотив”.

news_8

За най-добър защитник и халф бяха избрани етърците Юлиян Райков и Даниел-Виктор Радославов. Сред нападателите бе отличен Иван Славов от „Чумерна”, а за най- полезен състезател – Станимир Митев от ОФК „Павликени”. Най-добър треньор е наставникът на носителите на купата Любимир Генчев. Генералният секретар на Асоциацията на българските футболисти Георги Бойчев отличи с купа за най- голям принос към турнира президента на „Локомотив” Бончо Генчев.

Награди връчваха още председателят на Общинския съвет на Г. Оряховица Даниел Костадинов, секретарят на Зоналният съвет на БФС Страцимир Тинчев, спонсорът на „железничарите” Николай Рашков, президентът на „Етър” Александър Нанков, главният експерт в Общината Николай Цачев, легендите на горнооряховския клуб Левент Гавазов и Любомир Русев и бившият етърец Трендафил Коцев.

При закриването на турнира горнооряховският кмет инж. Добромир Добрев благодари на бизнесмена Павел Петров за отделяните ежегодно средства в подкрепа на детско-юношеския футбол, на всички, работили по организирането и провеждането на турнира, а на малките локомотивци за спечеления трофей.

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ