IMG_1164
Кметът Даниел Панов прие в Общината футболистите на “Етър”, набор 2007 г., които станаха четвърти в България. На срещата присъстваха и Александър Нанков и главният мениджър на “Етър” Красимир Балъков. Малките футболисти бяха донесли част от трофеите, спечелени през последните 4 години.

“Общо 22 купи сме спечелили, от които 13 първи места, 3 втори и 6 трети. Доволен съм, тъй като ние сме “Етър”, а “Етър” е марка в България и сме конкурентноспособни на дай-добрите отбори в страната”, каза треньорът Стефан Николов. Той постави въпроса за липсата на терени в града и за екипировката, която се налага да плащат родителите.

IMG_1181

В спорта трябва да има постоянство и упоритост, той укрепва човек и го прави личност, заяви Даниел Панов и благодари първо на родителите за подкрепата им към децата, както и на треньорите. “Проектът за терена до Спортното училище е предаден и до края на юни се чакат парите в ММС, а до началото на есента изкуственият терен трябва да бъде готов. Виждам вече светлина в тунела, до 3 месеца ще имаме терен. Утре имам срещи и за другия терен с естествено покритие западно от “Ивайло”, там ще ни помогнат от БФС по друга програма, ще се запозная с документите за кандидатстване. Вървим напред и продължаваме да надграждаме. Всички заедно трябва да вдигаме имиджа на В. Търново в областта на футбола. Вече близо 300 деца учат в Спортното училище, т.г. ще има паралелка и в първи клас. Надявам се и от нашата школа да има футболисти в мъжкия отбор”, сподели кметът на В. Търново.

“Искам да поздравя треньорите, децата и директора на школата Никола Велков. С този отбор работим още от детската градина. Всички треньори работят добре и са отдадени на идеята, въпреки условията. Клубът и Общината са длъжници към тях, но се работи в тази насока”, увери Александър Нанков.

IMG_1183

“Целият този набор, общо 18 момчета, влиза в Спортното училище. Ние много се надяваме това с терените да се случи, защото това ще е единствената възможност да запазим този отбори другите от школата”, предупреди Стефан Николов.

Относно екипировката за школата ще се търсят спонсори. Има фирми, които са обещали и Даниел Панов и Балъков ще имат срещи с тях, за да се поръча пълната екипировка. Ще намерим решението, обеща Балъков.

Децата попиваха всяка една дума на легендата на българския футбол. “Бях на вашата възраст, със същото очакване да вляза в Спортното училище. С мен бяха и Трифон, и Илиян, и много други футболисти. На 10 г. влязох в Спортното училище, а само 6 години по-късно вече играех в мъжкия отбор на “Етър” при Георги Василев и Петър Шатров. Чакат ви 6 г. работа и ако имате желание, някои от вас вече ще са професионални футболисти. Такава е концепцията на “Етър”, в момента при нас са две момчета от школата – Кольо Станев и Валери Радославов. Който има желание и иска да стане голям футболист, трябва да знае две неща: училището не трябва да се оставя на заден план и всеки ден да излизате на терена с желание и да слушате треньора”, посъветва ги Красимир Балъков и им пожела още титли и купи.

IMG_1184

Тагове: ,

КОМЕНТАРИ