IMG_1649
Напускането на голмайстора Даниел Младенов бе голямата изненада от последните дни. Голмайсторът на “виолетовите”, един от най-класните и най-обичани футболисти на стадион “Ивайло” днес официално каза “сбогом”. Дани избра “Велико Търново спорт”, за да сподели причините за раздялата и да признае, че “Етър” завинаги остава в сърцето му…

– Дани, как и защо се стигна до раздялата ти с “Етър”?

– Във футбола и в живота като цяло се стига понякога до тези моменти. Не са приятни, защото “Етър” е един от отборите, в които съм се чувствал най-добре. Както знаете, играл съм в 12 отбора в кариерата си, но само в три съм се чувствал наистина прекрасно и “Етър” е един от тях.
За раздялата – все пак футболът е до време и понякога предложения от финансова гледна точка са важни. Имам семейство, вече съм на 32 години и е нормално да потърся по-добри финансови условия.

– Доколкото разбрахме, имаш оферта от чужбина?

– Да, имам две оферти от чужбина и две от България. Тепърва ще обмислям, като желанието ми е да играя в чужбина. Но нищо няма сигурно, докато не подпиша договор.

– От кои страни са предложенията?

– Имам едно предложение от Австрия, ще го обмислям по-сериозно. Имам и едно от по-екзотична държава, но нищо не е на сто процента. Докато не станат нещата, не мога да съм сигурен. Ако този вариант отпадне, с българските отбори съм се разбрал.

– Как се разделяте с “Етър”, ти имаше действащ договор?

– Отидох при шефовете и надълго говорихме по темата. Много съм благодарен на Стефан Атанасов и Страцимир Тинчев, както и на всички останали в клуба, че реагираха бързо и за два дни решихме нещата. Все пак аз съм дал на “Етър” много, а на мен “Етър” е дал още повече. Така че и двете страни сме дали един на друг и сметнахме, че е нормално един играч като има много по-добра оферта, те да ме пуснат.

– Ти обаче имаше желание да изиграеш и последните два мача, но ръководството на “Етър” не се съгласи…

– Да, аз исках максимално рано да ги уведомя, за да ми дадат “зелена светлина”. Казах им, че съм коректен и ако решат, оставащите два мача ще ги изиграя на сто процента. Който ме познава, знае, че съм мъжко момче. Но клубът реши, че може да не съм мотивиран в тези два мача и ще се пазя. Щом така са решили, няма проблем. Искам да кажа, че ми е много тягостно, че си тръгвам, защото оставям в града много приятели.

Искам да благодаря на феновете на “Етър” за подкрепата им към мен през тези две години! Оставям приятели и в отбора, уникални момчета са и с някои от тях ще си останем приятели до живот. С най-добри чувства си тръгвам от “Етър”. Има отбори, от които си тръгваш с нетърпение, но тук не е така – дори не ми се тръгва, но това е животът.

– Да разбираме ли, че тръгването ти няма нищо общо с оставката на Росен Кирилов?

– Нищо общо няма, просто съвпадна денят. Причината е, че имам предложение от друг клуб.

– Накъде отива “Етър” според теб, ще излезе ли от тази криза?

– Вчера е имало УС, там по-добре са обсъдили нещата. Аз ще кажа, че ако има финанси и финансирането е редовно, ще има и футбол. Най-важното нещо в спорта са парите и ако всичко е ОК, “Етър” с феновете си и с тези момчета в съблекалнята, с новите попълнения, няма да има проблем да остане в групата. Аз го пожелавам и на отбора, и на феновете – да вървят нагоре.

Имаше една година при Красимир Балъков, в която се чувствах все едно не съм в България… Нещата бяха на много високо ниво и всички видяха, че усещаме удоволствие от футбола. Сега в момента нещата са коренно различни. Самите играчи усещаме, че този футбол, който играем, не се харесва на феновете. Не се харесва и на нас самите. Неслучайно станаха тези дрязги и скарвания. Това не е случайно, то е плод на цялата ни игра. “Етър” в момента не е добре, но нещата ще се оправят само с победи. Ако финансирането е редовно и сигурно, няма да има никакъв проблем.

– Ще следиш ли занапред “Етър”?

– Разбира се. Аз казах, че имам три отбора, които са останали в сърцето ми – това са “Левски”, “Пирин” и “Етър”. Винаги ги следя, дано и трите отбора да вървят нагоре и това, което искат, да им се случи!

Тагове:

КОМЕНТАРИ