След Александър Томаш „Етър” привлече втори опитен играч в отбраната – бившия футболист на „Славия” Борислав Георгиев – Бобъра. Халфът даде интервю за официалния сайт на клуба www.etar1924.com.

– Добре дошъл във Велико Търново! Разкажи няколко думи за кариерата си…

– От ЦСКА заиграх в „Спартак” (Варна). Между 1995 и 1999 г. много пъти съм играл с варненския тим срещу „Етър”, включително и тук на стадион „Ивайло”. Оттам две години изкарах в „Заксен” (Германия), а през 2001 г. се завърнах в „Локомотив” (София). После ме трансферираха в Гърция, където бях 7 години, а преди година бях в „Славия”.

– В кои гръцки клубове игра?

– Шест години бях в „Калитея”, а последната година – в „Левадиакос”. Отидох там след Георги Василев, той беше през сезона преди мен.

– В последната година играл ли си?

– Нямам официални мачове.

– Кой ти е най-силният пост на терена?

– В последните години играя като опорен халф. Иначе съм играл и нямам проблеми да играя на всеки един пост – ляв, десен защитник, халф отляво или отдясно… Където има нужда. В даден мач са ме въртяли на два-три поста.

– С Георги Тодоров засичали ли сте се?

– Само като съперници, иначе не сме работили заедно и нямам лични впечатления. Но чувам само хубави работи за него, надявам се да се сработим и да вървят нещата, за доброто на колектива и на отбора.

– Какво те доведе в „Етър”?

– Тук ме доведе амбицията на клуба, желанието ми да продължа да играя футбол. Велико Търново е футболен град, който заслужава да има отбор във висшия ешелон. Когато съм играл срещу „Етър”, винаги е бил труден съперник. Надявам се тази година да изградим един хубав отбор, да върнем публиката на стадиона и да постигнем целта, за която сме се събрали.

– Как се чувстваш физически?

– Добре. Теренът ще покаже.

– Трябва ли ти адаптационен период, за да влезеш във форма?

– Това е нормално, аз не съм спирал да тренирам, но не съм направил предсезонна подготовка с отбор. За да вляза във върхова форма, сигурно ми трябват две-три седмици, но това не означава, че не мога да вляза още в събота в игра. Говорим за върхова форма, иначе съм готов още за предстоящия мач.

Чуйте звуковия файл

Тагове:

КОМЕНТАРИ