_DSC2014
В мача на “Етър” срещу “Берое” определено личеше по-голямата класа на гостите, а ако има някой сред “виолетовите”, който безспорно заслужи най-добра оценка, то това е юношата Стелиян Добрев.

Той вече не само отбеляза първия си гол в елита, но и се превръща във все по-важен фактор за етърци. Нека напомним – Стелиян още е едва на 16 години, на 12 ноември предстои да навърши 17… Дебютира тази пролет срещу шампиона “Лудогорец” и казва, че отдавна вече няма притеснение. Стана и национал в своята възраст.

И почеркът му все повече започва да личи на терена. Срещу “Берое” Добрев игра с контузия на ръката и дори се готвеше смяната му на почивката. Но заяви, че въпреки болката може да продължи.

В 49-ата минута отправи силен удар до левия стълб. Шест минути по-късно след центриране отдясно юношата с глава заби неспасяемо топката в мрежата на “Берое” и с гола си даде начало на надеждите за нещо повече. Да, сега вероятно изпитва повече разочарование от снощната загуба, но след време ще помни тази дата в кариерата си, когато отговаря на въпроса “Помниш ли първия си гол за “Етър”? И не спря дотам – в 73-ата минута центрира чудесно от фаул и това бе асистенция за изравнителния гол на Боруков.

_DSC2029

Не знам кой, как и по какви причини гласува за Играч на мача, но изборът на Макуота за № 1 беше безумен. Самият Херо след срещата питаше недоумяващо как може неговият играч да е избран за №1. Да, вкара победния гол, след като бе оставен непокрит в края, но преди това се запомни с комично изпълнената дузпа, с един безобразен удар от фаул в небето, а след гола си – с некоректното си поведение, останало без картон. Само ще припомним, че Боруков в Пловдив бе “ожълтен” само защото отиде да поздрави феновете.

Но да не гледаме в паничката на “Берое” – те безспорно са един от най-силните отбори в България в момента, колкото и Херо да е недоволен от играта им.

На Стелиян Добрев напълно подхождаше да е Играч на мача. Надяваме се скоро и това да стане, а ако продължава по този начин, наградата “Трифон Иванов”, която получи преди време, далеч няма да остане единствена в кариерата му!

Аплодисменти, Стелияне! И се зарадвай, защото животът не е само от един мач. За тебе големият футбол тепърва предстои!

_DSC2022

Тагове:

КОМЕНТАРИ