14457353_1136383783104756_5050738443949410058_n

С два гола на Стоил Стефанов и по един на Филип Георгиев, Бранислав Ботев, Николай Лазаров, Кольо Станев и Анджело Глузов, “Етър” натовари влака на символичните домакини в тази среща от “Локо” /ГО/ със седем безответни гола и продължава напред в турнира за Купата на БФС при набор 2001. До края на седмицата “Етър” трябва да срещне в директен сблъсък победителя от област Габрово, като спечелилият срещата се класира за 1/8 финал, жребият за който е в понеделник 10.10.2016 г.

Срещата започна с леко проучване между двата състава, но това трая само около пет минути, след което “болярите” натиснаха и набързо изпълниха два ъглови удара, но нямаха късмет при завършващия удар. Логичното се случи в 15-та минута, когато Кольо Станев центрира, Филип Георгиев отклони топката с глава към Стоил Стефанов и головата канонада започна – 0:1. Две минути по-късно отново Кольо Станев центрира и Филип Георгиев засече топката в мрежата за 0:2. “Локомотив” опитаха с контраатаки да стигнат до вратата на “гостите”, но така и не успяха да отправят точен удар. Натиска на “виолетовите” се засилваше и в 39-та минута Валери Стоянов изведе Бранислав Ботев, който се пребори с двама защитници и отбеляза за 0:3.

В началото на втората част, още в 44-та минута, Кольо Станев премина като на парад половината футболен терен и бе съборен в наказателното поле. Николай Лазаров не сгреши от точката за изпълнение на дузпа за 0:4. В този момент треньорът Марин Стефанов извърши едновременно шест смени в отбора, като резервите се включиха успешно и резултатът не закъсня. В 61-та минута след ъглов удар на “домакините” Николай Лазаров изчисти топката по посока Кольо Станев, който надбяга защитата и отбеляза за 0:5.

Той бе и в основата на шестия гол за “виолетовите”, като в 68-та минута изведе в коридор Анджело Глузов и той прати топката в мрежата. “Железничарите” отправиха един точен удар по посока вратата на символичните гости, но стражът Стефан Петров с чудесен плонж изби топката. Точка на спора сложи Стоил Стефанов, който в 72-та минута пресече един пас в центъра, надбяга защитата и с точен удар насочи топката в левия стълб на вратата на “Локомотив”, откъдето тя влетя в мрежата – 0:7 за “Етър”.

“Етър”: Стефан Петров, Алекс Панчев /Асен Асенов/, Валери Стоянов /Христо Кьомеров/, Николай Лазаров, Ростислав Узунов /Ерай Алков/, Димитър Динев, Кристиян Радойчев /Борислав Марков/, Филип Георгиев /Христо Анев/, Бранислав Ботев /Анджело Глузов/, Кольо Станев и Стоил Стефанов.