IMG_6359

С мач срещу „Лудогорец” утре започват юношите на „Етър”, родени 2002 година, участието си в международния турнир по футбол във Велинград. Надпреварата бе открита днес на градския стадион в курортния град от името на организаторите от Драго Панков, който представи всички отбори-участници, сред които отличи и „болярския” тим.

Преди откриването се игра и първата среща, в която „Ботев” (Пловдив) надигра убедително с 4:0 домакините от „Чепинец” (Велинград). Това е второто издание на един от най-силните детски турнири по футбол в страната ни – „Звезди на бъдещето 2015″.

Надпреварата е разделена на две възрастови групи – за деца до 14 г., родени през 2002 г., и за деца до 11 г., родени през 2005 г. Първите ще играят футбол 11 за „Купата на Община Велинград“, а вторите футбол 7 за „Купата на Община Ракитово“.

В турнира ще участват отборите на Войводина (Нови Сад), една от най-добрите футболни школи на Балканите, и голяма част от водещите ДЮШ в страната: Берое (Стара Загора), Ботев (Пловдив), ДИТ Спорт (София), Етър (Велико Търново), Лудогорец (Разград), Национал (София), Черноморец (Бургас), Вихрен (Сандански), Орлета (Пазарджик) и домакините от Чепинец (Велинград). Всички мачове ще се ръководят от съдии на БФС.

Целта на турнира е да се подпомогне развитието на играчите от участващите отбори, които ще имат възможност да премерят сили преди началото на новия футболен сезон. Мачовете ще се играят в две сесии – сутрин и следобед на двата стадиона (футбол 11 във Велинград и футбол 7 в Ракитово). Финалите и награждаването са насрочени за обедните часове на петък, 28 август.
Освен това участниците ще имат отлични условия за изграждане на ползотворни и дългосрочни добри отношения между деца, треньори и ръководители и време за опознаване на едни от най-красивите кътчета на България.

Организатори са Община Велинград, Община Ракитово, БФС и туристическа агенция „Национал турс“.

IMG_6355

При родените 2002 г, където участва и „Етър”, отборите останаха седем, тъй като в последния момент „Славия” се отказа от участие. Така тимовете ще играят всеки срещу всеки.

Етърци стартират в понеделник от 9:00 ч. срещу „Лудогорец”. Във вторник от 10:30 ч. играят срещу „Ботев” (Пловдив). В сряда „виолетовите” имат два мача – от 9:00 ч. срещат „Берое”, а вечерта от 18:30 ч. играят с „Чепинец” (Велинград).

В четвъртък те срещат от 10:30 ч. сръбския „Войводина” (Нови сад), който е воден от бившия известен футболист на „Цървена звезда” и Югославия, играл и в „Левски” – Миодраг Пантелич. В петък от 12:00 ч. етърци играят последния си мач срещу столичния ДИТ.

Треньорът Марин Стефанов води във Велинград група от всичките 25 футболисти в тази възраст.

Очаквайте от Велинград репортажи за мачовете на “Етър” във “Велико Търново спорт”!

IMG_6362