foot

Чудесно представяне записаха в първия ден малките футболисти на „Етър” (родени 2004 г.) с треньор Стефан Ангелов в детския футболен турнир „Великден“, организиран от Областния съвет на БФС със съдействието на Община Габрово.

Надпреварата се провежда днес и утре на терена с изкуствена трева в спортен комплекс „Христо Ботев“.

Турнирът е за деца родени след 01.01.2004 година (Футбол 7) и събра 10 отбора. В първата фаза тимовете бяха разделени в две групи. В група “А” са „Етър“, „Чардафон 1919“ (Габрово), „Росица“ (Поликраище), „Янтра Габрово“ и „Плачковци“. В другата група спорят съставите на „Янтра 1919“ (Габрово), „Янтра 2013“ (Габрово), „Локомотив“ (Дряново), „Левски“ (Русе) и „Видима Раковски“ (Севлиево).

Класиралите се на първите две позиции в двете групи се срещат на кръст на полуфиналите, третите ще спорят за 5-6 място, четвъртите за 7-8, а петите за 9-10 място.

Етърци стартираха отлично и грабнаха първото място в своята група, като записаха 3 победи и едно реми. Те надиграха „Чардафон” с 2:1, още по-убедително биха „Плачковци” с 4:1. Разгромна бе победата им над „Росица” (Поликраище) с 9:0, а в мача с домакините от „Янтра” завършиха наравно 2:2. Седем от 17-те гола бяха дело на Атанас Атанасов.

Така утре в полуфинала „виолетовите” надежди срещат втория в другата група „Левски” (Русе), а при победа отиват на финал.

Предвидени са купи за отборите класирали се на първите три места в крайното подреждане, както и индивидуални награди за най-добър врата, най-добър защитник, голмайстор и най-полезен състезател.