Предподготвителната група на “Локо” (ГО) е единственият футболен отбор в региона без зимна почивка. Най-малките момчета от школата на горнооряховския клуб тренираха нон стоп, независимо от коледните и новогодишните празници. Те водиха безплатно заниманията си на изкуствения терен в комплекс “Прити спорт”. Според треньора Илия Пендов момчетата, набор 2001/2002 г., са много талантливи. През есента те са записали победи над “Янтра” (Габрово) с 4:2, “Етър 1924” с 6:0, “Литекс” с 6:1, “Славия” с 2:1, “Академик” (Свищов) с 9:0 и “Монтана” с 1:0.

Наставникът отличи за развитието им Ивайло Баланов, Стефан Иванов, Кольо Станев, Момчил Кузманов, Антониян Харалампиев, Иван Иванов и Йордан Статев. За награда той смята да отведе възпитаниците си през юни на турнир в Будапеща, като вече е договорил с българската колония в унгарската столица да поеме разходите по престоя там.

Треньорът специално благодари на бизнесмена Веселин Какамъков, който издържа трите отбора, и на Общината за подкрепата. Той ще събере по-големите момчета на 23 януари за начало на подготовката. За всички 60 деца в трите възрасти вече са осигурени нови екипи в черно и бяло, а до края на месеца трябва да пристигнат и анцузи от същата марка, каквито имат и футболистите от представителния тим на „Локо” (ГО).