Рекордната си 11-а победа в 12 мача грабнаха юношите старша възраст на “Етър”. Възпитаниците на треньора Борислав Евтимов разбиха в последния си есенен кръг като гости “Чавдар” (Бяла Слатина) с 6:0 и така посрещат зимната пауза с 11 победи и само едно реми като убедителен лидер в класирането.

Тази година в групата са 8 отбора и Зоналният съвет на БФС реши да се играят три дяла от по 7 кръга. Вече се изигра първият дял и пет кръга от втория, като напролет за “виолетовите” остана домакинство срещу “Бдин” (Видин) и гостуване на втория в класирането “Локо” (ГО). Жребият за третия дял ще е съобразно класирането след първите два дяла, но “Етър” ще е сигурен победител, тъй като в оставащите две пролетни срещи не може да бъде стопена преднината му от 9 точки.

В Бяла Слатина мачът се игра на една врата, като “виолетовите” набутаха по 3 гола на домакините през двете полувремена. В 15-ата минута след центриране на Мариянов отдясно Благовест Ангелов с плонж вкара красив гол с глава – 0:1. Преди това Хр. Пенев и Мариянов вече бяха направили пропуски, а удар на Кадер Мустафов срещна гредата.

На 0:2 покачи Христо Пенев от дузпа, отсъдена за събаряне на Иван Мариянов, а до почивката отново Пенев вкара третия гол в мача. В 48-ата минута Иван Мариянов бе изведен след двойно подаване от Светослав Йорданов и от малък ъгъл с външен фалц вкара много красиво попадение. След триходова комбинация, при която Бисер Стоянов намери Николай Цонев и той пусна успоредно на вратата, Христо Пенев стигна до своя хеттрик. Крайното 0:6 оформи отново Иван Мариянов, излизайки срещу вратаря на домакините.