Деветата си победа спечелиха юношите старша възраст на “Етър 1924”. Възпитаниците на треньора Борислав Евтимов надиграха у дома “Локомотив” (Мездра) с 2:1 и продължават да са убедителен лидер с 9 победи и 1 реми. “Виолетовите” водят с 28 точки, а вторият “Монтана” е с 21.

Домакините решиха всичко в мача още до 25-ата минута, когато водеха с 2:0. Първият гол дойде в 13-ата минута, когато Бисер Стоянов и Кадер Мустафов направиха двойно подаване и изведоха Исмаил Ахмед сам срещу вратаря за 1:0. Бърза акция доведе и до второ попадение – Светослав Йорданов проби отляво и центрира към Мустафов, той с глава приплъзна топката към Иван Мариянов, който също с глава я прати в мрежата.

Надмощието продължи и Мариянов и Мустафов направиха пропуски, както и на два пъти Светльо Йорданов. В средата на втората част Кадер Мустафов излезе сам срещу вратаря и можеше да покачи на 3:0, но вместо това в 75-ата минута грешка в отбраната позволи на гостите да стигнат до почетен гол. Гол можеше да вкара и Ивайло Тодоров, но се забави на границата на пеналта и беше блокиран.

В четвъртък “Етър 1924” приема “Янтра”. Заелият първо място в края на сезона отбор придобива правото на участие в Елитната юношеска “А” група.

Горнооряховският “Локомотив” гостува на “Янтра” в Габрово и завърши наравно 2:2. Милен Славов откри в 30-ата минута за гостите, но Станислав Станчев изравни от дузпа. Шест минути преди края на мача Ивайло Велчев отново изведе “Локо” (ГО) напред – 1:2, но в последната минута Ивайло Илиев изравни за габровци. В останалите мачове: “Чавдар” (БСл) – “Белите орли” 0:3, “Бдин” – “Монтана” 0:2.

“Болярите” сдадоха първото място при младшата

Юношите младша възраст на “Етър 1924” не успяха да удържат временното си първо място в класирането. “Виолетовите” гостуваха в Габрово на “Янтра” и завършиха наравно 1:1, но това бе достатъчно на плевенските “Спартак” и “Сторгозия” да ги задминат отново.

Мачът се игра на изкуствения терен в Габрово и започна под диктовката на етърци. В 19-ата минута с хубава комбинация, завършена от Ферхат Назифов, великотърновци откриха резултата. После пък след заучено положение Францов върна топката от задна греда и ударът на Додуров облиза гредата. “Етър 1924” игра без Христо Стоев и Габриел Иванов, а след почивката бе контузен К. Калчев и това се отрази на играта. Десет минути преди края при единствената си по-сериозна атака “Янтра” изравни, като вратарят Ивайло Петков успя да стигне до топката, но ударът бе много силен и тя влезе в мрежата.

“Белите орли” загубиха от “Ситомир” с 0:1, “Сторгозия” – “Литекс” 3:0, “Етър-1924” II – “Спартак” 0:3, “Локомотив” (ГО) – “Видима” 1:0. При децата обаче етърци записаха победа над “Янтра” с 3:0. “Локо” (ГО) направи 1:1 с “Видима”, “Белите орли” – “Ситомир” 3:2, “Сторгозия” – “Литекс” 0:4, “Етър-1924” II – “Спартак” 0:3.