Широка кръгла маса, посветена на проблемите на великотърновския футбол предизвиква шефът на школата на „Етър” Калоян Чакъров. Форумът е насрочен за 6 октомври от 18:30 ч., като допълнително ще бъде определена залата. Идеята на бившия вратар на „виолетовите” е да събере на едно място ръководството на клуба, фенове, представители на бизнеса, родители, журналисти, ветерани, кандидатите за кметове и всяка от страните да каже вижданията си за настоящето и бъдещето на играта под Царевец. В близките дни той ще връчи поименни покани и очаква хората да се включат в дискусията.

„Хубавото е, че нещата се преплитат. Всеки от поканените е и родител, така че едва ли му е безразлично къде и как ще спортуват децата му. Надявам се хората да дойдат, да си кажат мнението, да се разберем кой с какво може да помогне и да променим нещата към по-добро. Тези, които не дойдат също ще покажат своята позиция”, коментира Калоян Чакъров.

Основният проблем на детско-юношеския футбол във В. Търново е липсата на треноровъчна база. Теренът в старото военно училище е единственият и е в лошо състояние, независимо от усилията да се поддържа. В същото време започва ремонтът на водопроводите и канализацията, който ще се прави по остарелия устройствен план за централната част на града. Това означава, че скоро и този футболен терен може да изчезне от територията на В. Търново.

Днес двама футболисти от мъжкия тим на „Етър” гостуваха на детско-юношеската школа. Великотърновците Александър Томаш и Венцислав Димитров разказаха на малчуганите за първите си футболни стъпки и за треньорите, с които са работили. Двамата демонстрираха техника и отработиха с младите надежди различни игрови ситуации. След това момчетата получиха шанс да бият дузпи на вратаря Венци Димитров, а Сашо Томаш им показа как могат да му вкарат гол от бялата точка. Съвместната тренирвка бе продължение на инициативата водещите състезатели да гостуват всяка сряда в школата.

Децата се снимаха заедно с Александър Томаш и Венци Димитров.