Малко не достигна на детския тим на „Етър 1924” да отстрани „Марица” и да влезе в Топ 8 на България в своята възраст (набор 1995 г.). Днес на стадион „Ивайло” етърци биха пловдивчани с 2:0, но не успяха да стопят загубата с 3:0 в Пловдив.

Десет минути преди мача започна да вали проливен дъжд, който спря да се излива чак към 15-ата минута на двубоя. Това по никакъв начин на смути възпитаниците на Ивайло Димитров, които бяха амбицирани да стопят тежкия пасив от първия мач. Както се и полагаше, „Етър 1924” започна много агресивно и от самото начало даде знак, че ще търси прелом.

За радост, първият гол падна още в 5-ата минута. След едно разбъркване в пеналта избитата топка попадна у десния бек Росен Лазаров, който с прехвърлящ удар я прати в мрежата – 1:0! Последваха още една-две ситуации, но след 15-ата минута „Марица” изравни играта и се видя, че неслучайно е представител на известна с талантите си школа. Нападателят Устин бе на крачка от изравняване, след като излезе срещу вратаря и го финтира, но притичалият Габриел Иванов успя да изчисти топката от самата голлиния. Това окрили „виолетовите”, които до почивката още два пъти имаха възможност за гол. В 25-ата минута реферът Ивайло Лазаров свири фаул на 22 метра от вратата, но при изпълнението Цветомир Додуров покрай стената би във вратаря. После стражът боксира нов удар на етърци. Две отлични прояви имаше и етърският вратар Васил Боев.

Второто полувреме започна щастливо като първото. В 39-ата минута вратарят отправи топката към Ферхат Назифов, който овладя, напредна и покрай вратаря с техничен удар вкара много красив гол – 2:0!

снимките са предоставени от Габриел Иванов

Само гол делеше „Етър 1924” от дузпите в мача, но такъв не падна. „Марица” заложи на контри и в 45-ата минута Боев спаси отлично опасен удар на Ал Хусейн, а после и напречната греда помогна на етърци. Едва в последната минута на мача те натиснаха съперника, при една ситуация реферът можеше да свири и дузпа за игра с ръка (макар и неволна) на защитник, но краят дойде при 2:0.

„Етър 1924” отпадна на осминафиналите, но с достойно представяне и добра победа, а с представянето си през сезона показа, че този отбор има потенциал.

„Етър 1924”: Боев, Лазаров, Цонев, Павлов, Иванов, Манев (50 Млъзев), Додуров, Францов, Назифов, Хаджииванов, Калчев (62 Хаджимустафа).