photo_big_199812

Зоналният съвет на БФС във Велико Търново ще нищи днес скандала на мача “Ботев” (Козлодуй) ­ – “Гигант” (Белене), завършил 1:1. Според длъжностните лица след края на мача е имало навлизане на публика и саморазправа с играчи на гостите. След други пък в основата бил лидерът на беленчани – ­ бившият международен рефер Момчил Врайков.

Днес в столичните медии Врайков обяви, че президентът на “Ботев” Юлиян Йосифов е предлагал по 500 лв. на гостите, за да загубят. “След мача Борислав Панов от нашия отбор се сдърпа с Павлин Димитров от домакините и последва навлизане на публика, която се нахвърли върху нас. Бяхме бити. Най-потърпевш от саморазправата е Ахмед Салимов, който след случилото се уринираше кръв. Най-странното беше, че върху нас налетяха частни охранители, които трябваше да се грижат за реда на стадиона. Такава футболна война България не е виждала. Да не чакат нищо добро напролет, когато ще идват в Белене. Не мога да разбера защо и на мен са спрени състезателните права. Имам усещането, че съм нарочен за черната овца в българския футбол”, заяви Момчил Врайков.

Благовест Витанов от управата на “Ботев” пък отхвърли всички обвинения на Врайков и заяви, че всички провокации в мача са идвали именно от бившия рефер, който се опитвал да раздава справедливост.

Неотдавна Момчил Врайков имал такова поведение и на мача в Г. Оряховица, когато псувал съдията Георги Йорданов, който не посмял да го изгони. Съдия на мача в Козлодуй бе Мустафа Шефкет от В. Търново с помощници Г. Дойнов и Ил. Капарашев, които са описали инцидентите.

В 14 ч. започва заседанието на Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС, на което ще се гледа видеозапис на срещата и ще бъдат изслушани всички участници в инцидента. Очаква се на виновните да бъдат наложени сериозни наказания, като според “Гонг” Врайков и Панов ще изгорят поне за по 10 мача, а “Ботев” (Козлодуй) може да бъде лишен от домакинство.

Тагове:

КОМЕНТАРИ