Двама от най-изявените ни офроудъри – Тодор Христов и Зорница Тодорова, са със стартови номера 7 и 8 на започващия втори кръг от световния крос-кънтри рали шампионат в Катар – „Sealine rally 2012”.

Тодор и Зорница не можаха да завършат състезанието „Дезърт Чалендж” преди две седмици в Абу Даби, като великотърновката дори получи тежка контузия в рамото – скъсани мускулни влакна. Още в първия етап на „Дезърт Чалендж” в пустинята край Абу Даби Зорница падна при преодоляване на голяма дюна и контузи рамото си, а във втория етап при опит да извади машината си от дълбоките пясъци скъса мускулни влакна.

След отказването си Тодорова премина ядрено-магнитен резонанс в Абу Даби. По препоръка на лекарите тя трябваше да почива поне месец преди да се качи отново на своята Ямаха. Зорница няколко дена бе с имобилизирана раменна става и въпреки травмата тя ще седне на своето АТВ на болкоуспокояващи. В класа на четириколките в Катар конкуренцията е по-малка, отколкото в Абу Даби, като са записани 12 участника.

В понеделник вечерта на централната улица в Доха бе даден церемониалният старт. След това се проведе суперспециален етап за време за мотоциклетистите и АТВ-ата с дължина 4,2 км на трасе в близост до Sealine Beach Resort. Истинската битка с дюните започна вчера по обед.

Тагове:

КОМЕНТАРИ