Загубата на „Етър” в предпоследния кръг от „Несебър” с 0:1 е станала причина за чистката в клуба, обяви в интервю собственикът на великотърновския клуб Фейзи Илханлъ.

„Искам целият град и футболната общественост да знаят и истинската причина за освобождаването на толкова футболисти. Не е нормално отбор, който е в челото на класирането и с амбиции за „А” група, да загуби у дома по такъв начин от „Несебър”. Гледах мача и ми стана изключително обидно, дори катастрофирах часове след срещата. Не по-малко обидени бяха и феновете.

Не мога да приема загубата от „Несебър” и още тогава реших да се разделим с всички футболисти, взели участие във въпросната среща. Това правим в момента. Там, където има такива “изненади”, не може да има успехи. Искам да заявя, че футболист или треньор, който идва във Велико Търново и не се раздава докрай, няма да остане нито една секунда в „Етър”, каза Фейзи Илханлъ.

Турският мажоритарен собственик, който в момента е във Велико Търново и работи по промените в клуба и бъдещата селекция, увери, че целта пред „Етър” си остава влизане в елитната група.

„Гордея се, че сме закупили такъв клуб и ще се борим с всички сили до края „Етър” да влезе в „А” група. И не само да влезе, но да заеме там мястото, което заслужава.

Лека-полека научихме нещата в България. Исках с това изявление да разкрия защо се разделихме с толкова футболисти. Взетите решения за освобождаването им са изцяло лично мои. На великотърновските фенове мога само да благодаря, че ни се довериха. В най-скоро време привържениците на „Етър” ще видят бъдещия треньор и футболистите”, заяви Фейзи Илханлъ.

Очаквайте по-късно днес обширно интервю на Файзи Илханлъ!

Тагове:

КОМЕНТАРИ