plakat2015x

За 8-и пореден път Писта Велико Търново е бъде домакин на етап от Републиканския шампионат на затворен кръг този уикенд (2-3 май 2015 г.). Президентът на СК по картинг и автомобилизъм „Етър Рейсинг“ и главен организатор на събитието Димитър Стефанов сподели, че се очакват няколко хиляди зрители на традиционната вече за областния град атракция. Събитието се провежда под патронажа на кмета на Велико Търново Даниел Панов, като от общината са осигурили 18 купи за победителите в отделните серии, както и за отборните победители.

Жителите и гостите на старата столица ще могат да наблюдават гонки между регистрираните досега 30 автомобили, разделени в групи. На състезателите в най-“малкия“ клас – серия „Спорт“ (до 1600 куб. см) от тази година имат нови изисквания за гумите, като това е намалило бройката им до около десет. В серия „Туринг“ (до 2000 куб. см) ще участват и двама великотърновци – Емил Денев с Рено Клио и Станислав Паришков с Опел Кадет.

Очаквано, най-интересно ще бъде състезанието в серия „Макси“, където автомобилите за разделени на 2 класа – до и над 3500 куб. см. И тази година на трасето при най-мощните ще бъдат Пламен Камбуров, Илия Царски, К. Маршавелов и Румен Дунев.

 

Различното тази година е, че състезателната част е разделена на 2 старта – веднъж пилотите ще стартират в реда на класиране от съботната тренировка и още веднъж, но подредени в обратен ред на стартовата решетка. Димитър Стефанов сподели, че се очаква да нажежи още повече обстановката на пистата, особено на тесния първи завой.

Спортният експерт в Община В.Търново Георги Давидов сподели, че са подсигурени паркоместа за желаещите да наблюдават събитието с висок обществен интерес, охрана от над 20 полицейски поста и озвучаване.

Организаторите от „Етър Рейсинг“тази година са подготвили дрифт атракции между отделните сесии, с участието на европейски и републикански шампион, а освен това на 20-21 юни отново организират традиционното вече Планинснко рали Раховец-Лясковец 2015. През юли пък се очаква и офроуд състезание, което ще се проведе за първи път тази година.

Бранимир БОНЕВ

Тагове:

КОМЕНТАРИ