viber_image_2023-11-20_13-02-07-435

Настоящият носител на Купата на България по хандбал за жени „Етър-64“ ще стартира в надпреварата в защита на отличието си с гостуване на новака в елита „Академик-ПУ“ (Пловдив). Това реши тегленият в Българската федерация по хандбал жребий за четвъртфиналите.

При жените в турнира се включват 8 отбора. Към шестте от „А“ РХГ се присъединяват и „Мартен 67“ (Мартен) и вторият тим на „Бяла“, които се състезават в „Б“ РХГ. С осем участващи отбора схемата на турнира и пътят към финала вече са ясни. Спазено беше правилото в Наредбата първите четири отбора от миналата година да се срещнат най-рано на полуфиналите. Жребият определи следните четвъртфинални двойки: „Бяла Б“ – „Свиленград“, „Мартен 67“ – „Бяла“, „Академик-ПУ“ – „Етър-64“ и „Сливница“ – „В. Левски“ (Нови пазар).

Срещите от първата фаза при мъжете и четвъртфиналите при дамите са планирани за уикенда 16-17 декември.

Преди това в следващия кръг от първенството на 3 декември „болярките“ приемат шампиона „Бяла“, като мачът е в спортната зала в Павликени поради заетост на ДКС „В. Левски“. В последния есенен кръг на 10 декември гостуват именно на „Академик-ПУ“, а точно седмица по-късно двата отбора отново ще се срещнат помежду си, но този път за купата.

При мъжете освен деветте отбора от „А“ РХГ, участие ще вземат и отборите от втория хандбален ешелон „Пирин 64“, „Кубрат“, „Беласица“ (Петрич), „Мартен 67“ и „Калиакра“ (Каварна). Носителят на трофея „Шумен 61“ и финалистът „Локомотив“ (ГО) пропускат първата фаза и ще се включат директно на четвъртфиналите. Спазено беше изискването първите четири отбора да се срещнат най-рано на полуфиналите и жребият беше дирижиран. Оформиха се следните двойки: „Мартен 67“ – „Левски“ (Левски), „Чардафон“ (Габрово) – „Фрегата“, „Кубрат“ – НСА, „Бесалица“ – „Спартак“ (Варна), „Пирин 64“ – „Осъм“ (Ловеч) и „Калиакра“ – „Добруджа“.

Тагове:

КОМЕНТАРИ