IMG_2946-scaled
В оспорван мач, белязан с три гола, три червени и шест жълти картона, отборът на „Чумерна“ (Елена) пречупи с 2:1 „Първомайци“ и е новият шампион на Областна футболна група – юг. Първият двубой на стадиона в Първомайци бе завършил 0:0. Първи ликуваха първомайчани, въпреки че имаха кадрови проблеми.  В 9-ата минута Кристиян Стефанов завърши добра комбинация за 0:1. Еленчани реагираха с още по-силен натиск в 21-ата минута Кенан Адемов пропусна да изравни от чиста позиция. 120 секунди по-късно обаче Али Кязимов бе оставен непокрит и вкара за 1:1. Пак той имаше шанс да отбележи в 58-ата минута, но Богдан Цветков спаси.

В 62-ата пък Анатоли Александров завърши с глава хубава комбинация, но топката мина край вратата. Активните действия на „Чумерна“ дадоха резултат в 74-ата минута, в която Али Кязимов се оказа на върха на разиграване и направи обрата пълен – 2:1.

В 88-ата минута двата отбора останаха в намален състав. Ивон Георгиев от „Чумерна“ получи втори жълт и червен картон, а в настъпилото меле съотборникът му Петър Димитров и Ивайло Недялков от „Първомайци“ бяха най-активни. Реферът Михаел Павлов укроти страстите с червени картони и за тях, след което мачът се доигра и еленчани ликуваха с купата и златните медали.

Двата отбора бяха наградени от секретаря на СТК на Зоналния съвет на БФС Павлин Генчев. С успеха „Чумерна“ доби право да се завърне в Елитната областна футболна група и прекъсна хегемонията на „Първомайци, който четири поредни години и първенец на Областна група – юг.

На трето място в крайното класиране на групата е „Ботев” (Дебелец), който победи с дузпи с 4:2 „Росица“ (Поликраище) във втория мач от плейофите.

Тагове:

КОМЕНТАРИ