pavl

Важна победа с 2:1 взе съставът на ОФК „Павликени” срещу коравя отбор на „Бдин”. Успехът позволи на играчите на Милен Петков да излязат на петото място в класирането само на точка след видинчани.

Домакините бяха по-активният отбор през по-голямата част от мача и водеха с 2:0 след попадения на Димитър Кушев, а съперникът намали от дузпа.

Тодор Чирпанов можеше да открие резултата, след като навлезе отляво под ъгъл, но не успя. После пък защитникът Свилен Василев отблизо стреля с ножица пред опразнената врата. Логично се стигна до 32-ата минута, когато след центриране отляво таранът Димитър Кушев с глава се разписа за 1:0. Тимът на „Бдин” през първата част почти не застраши сериозно вратата на Генчо Стефанов.

Второто полувреме започна с нов гол на домакините. В 48-ата минута пресираният противник допусна грешка и отново Кушев с удар отблизо удвои резултата. Положения за гол имаше и пред Чешмеджиев и Цветомир Додуров. За домакините игра отпратеният от „Етър” халф Йордан Йорданов, който е родом от Павликени.

Видинчани намалиха в 70-ата минута от дузпа, отсъдена от главния съдия Росен Гановски за нарушение срещу Александър Соколов, която домакините определиха като спорна. Самият потърпевш се нагърби с изпълнението на 11-метровия наказателен удар, намалявайки на 2:1. Това поразби играта на „Павликени” и донесе леко напрежение, като отборът се прибра по-назад, но до края не позволи на гостите да стигнат до нещо повече. Реферът Гановски вдигна по 3 жълти картона на футболисти от двата състава.

„Павликени”: Г. Стефанов, Цонев, Ил. Илиев, Св. Василев, Шипкалиев, Б. Иванов (77 М. Йорданов), Додуров, Чирпанов, Й. Йорданов (88 Св. Стоянов), Кушев, Чешмеджиев (72 Калчев).

Тагове:

КОМЕНТАРИ