IMG_8720

“Царевец-19” завърши по най-добрия начин есенния полусезон в Националната волейболна лига “А”, след като спечели гостуването си в Козлодуй.

Въпреки трудностите от всякакво естество, възпитаниците на Диана Иванова извоюваха страхотна победа с 3:2 гейма. Великотърновският тим разполагаше само с девет състезатели за срещата, а също така трябваше да преодолее сериозната съдийска подкрепа в полза на домакините. Отделно от това “Царевец-19” не разполага с достатъчно финансови средства и бъдещето на клуба е неясно.

Въпреки всичко това, нашите започнаха по-добре мача и спечелиха първия гейм с 25:19. Последва слаба втора част, завършила при 25:14 за “Козлодуй”, но в третата великотърновци се мобилизираха и го взеха с 25:22.

Съдиите на срещата бяха особено дейни в подкрепата си към домакините в четвъртия гейм и бяха основната причина да се стигне до тайбрек след 25:21 за козлодуйци. Двойката рефери от Монтана обаче не успя да повлияе на резултата в петата част и “Царевец-19” се пребори за ценната победа, печелейки с 15:11.

Благодарение на този успех великотърновският тим ще зимува на третото място, което дава право на участие в плейофите. Първенството се подновява на 13 февруари, когато “Царевец-19” гостува на лидера “Чорни-98” (Брезник).

Актуалното класиране в “А” НВЛ можете да видите ТУК.

Тагове:

КОМЕНТАРИ