Мач на елитния „Ботев” (Пловдив) ще гледат за награда футболистите на „Алекс ОК”. Тя бе обявена от спонсора им Александър Нанков за победата с 2:0 над лидера в „А” областна група „Ботев” (Дебелец).

Успехът при това дойде като гости в Дебелец, където тимът от Шемшево игра по-активно и често обстрелваше вратаря на домакините Румен Русев, който отрази доста удари. Водачите в класирането на „А” областната група поведоха още в 17-ата минута. При едно разбъркване Георги Цветков пръв стигна до топката и със силен удар разпъна мрежата – 0:1.

Вторият гол бе дело на Минко Лесидренски, който получи пас от фланга и засече топката за 0:2. Преди почивката и пред Танер Халилов се разкри добра възможност, но Русев спаси.

През втората част вратарят на дебелчани отрази и удари на Александър Апостолов (два пъти) и отново на Танер Халилов. Лишени от голмайстора си от есента Ангел Кънчев, заминал за Германия, домакините трудно създаваха опасни положения и атаките им бяха спирани рано.

За мача-награда футболистите на „Алекс ОК” ще пътуват с виолетовия автобус, който м.г. бе подготвен за „Етър 1924” и сега се ползва от хандбалния тим.

Тагове:

КОМЕНТАРИ