IMG_4413

„Лудогорец” U17 победи с 2:0 „Стяуа” на традиционния юношески турнир „Юлиян Манзаров“ в Свищов. Момчетата на Атанас Димов и Георги Керкелов не оставиха никакъв шанс на талантите от школата на румънския колос, въпреки че играха без националите Даниел Наумов, Славчо Ковачев и Ивайло Климентов. Резултатът откри Матуес в 50-ата минута, а Стилиян Георгиев отбеляза второто попадение в 80-ата.

В първия мач от Група А румънският „Стяуа” бе победил ЦСКА с 1:0. Попадението отбеляза Андрей Мотош в 27-ата минута.

Така тимът от Букурещ има победа и загуба в мачовете си от предварителната група. Победителят от Група А ще стане ясен в сряда от 10:00 ч., когато „Лудогорец” среща ЦСКА и при победа или реми ще бъде първият финалист в турнира.

IMG_4424

В другата група В са отборите на „Литекс”, „Единство” (Черна гора) и „Академик” (Свищов). В първия мач вчера домакините загубиха с 1:2 от черногорския тим. Алдин Бахович откри за черногорците още във 2-ата минута, а десет минути по-късно Марко Ковачевич удвои преднината. Чак в 80-ата минута Динко Станчев отбеляза почетен гол за свищовлии.

Тази вечер „Единство” (Черна гора) игра и с „Литекс” и спечели нова победа – 2:0. Адис Музурович откри в 39-ата минута, а Марко Кавачевич узакони победата над “оранжевите” с гол в 52-ата минута.

Така “Единство” стана първия финалист в настоящото издание на турнира, а в сряда от 17:00 ч. е последният двубой между домакините от „Академик” и „Литекс”.

Финалите са в четвъртък. От 10 ч. на двата терена в Свищов са мачовете за 5-6 и 3-4 място. Големият финал е от 17:00 ч. и ще бъде предаван пряко по Канал 3, а от 19 ч. е тържественото закриване на турнира и награждаване на призьорите и отличилите се футболисти.

Тагове:

КОМЕНТАРИ