45221886_1370116109836089_2649416345371803648_n

Горнооряховският „Локомотив” изненадващо се раздели с двама от най-опитните си футболисти – доскорошният капитан на тима Красен Трифонов и защитника Иван Пенев. Новината бе официално съобщена от клуба. „ОФК “Локомотив” (Горна Оряховица) се разделя със защитника Иван Пенев и полузащитника Красен Трифонов. Иван Пенев записа 2129 минути в 27 мача, а Красен Трифонов изигра 23 мача и записа 1774 игрови минути в първенството на Втора Професионална лига. Пожелаваме на Иван Пенев и Красен Трифонов успех и им благодарим за професионално изпълнените задължения към “Локомотив”, се казва в съобщението.

Вестта обаче не бе приета еднозначно от привържениците на клуба, много от които харесват качествата на Красен Трифонов и Иван Пенев. Появиха се предположения дали играчите не си тръгват заради неплатени заплати.

Досегашният президент на клуба Георги Бижев опроверга това, като уточни, че всичко на футболистите е платено, а решението да бъдат освободени е на старши треньора Красимир Мечев.

„Всичко на футболистите е платено! Клубът е финансово стабилен. Решение на старши треньора е да освободи Иван и Красен. Аз лично подписах договора на Иван само преди два месеца, договорът беше до месец май 2020 г. Треньорът сам преценява кой ще остане. Аз искам да благодаря на тези момчета и да им пожелая успех, те са добри футболисти и професионалисти!”, поясни Георги Бижев на официалната страница на клуба.

Той добави, че „Локомотив” (ГО) към момента разполага с 12 футболисти с договори и е сигурен, че новият президент Иво Димитров и треньорът Красимир Мечев вече са се договорили с нови попълнения. За първи път от 4 години отборът ще се подготвя на лагер извън града, а до 20 юли цялата група с футболисти за новия сезон ще бъде ясна.

От ОФК „Локомотив” съобщиха, че президентът Иво Димитров и старши треньорът канят всички привърженици на среща-разговор на 17 юни от 17 ч. в залата за пресконференции на стадион “Локомотив”. Там те ще бъдат запознати със случващото се в клуба непосредствено преди началото на подготовката за новото първенство.

Тагове:

КОМЕНТАРИ