Etar64

“Етър-64” изигра добър мач срещу турския “Муратпаша” и успя да спечели с два гола разлика – 28:26. Това бе първата от двете срещи с отбора от Анталия, а втората ще се състои в четвъртък от 17:30 отново в ДКС “Васил Левски”.

В първите 5 минути на днешния двубой съперниците си размениха по две попадения, а след това туркините поведоха и поддържаха преднина от 1-2 гола почти до края на полувремето. Великотърновки успяха да изравнят в 28-та минута – 12:12, но в крайна сметка гостенките се оттеглиха на почивката с един вкаран гол повече.

През втората част етърки се мобилизираха, заиграха по-концентрирано и напористо, и успяха да отбележат три безответни попадения още в началото. Състезателките на “Муратпаша” се опитаха да обърнат нещата отново в своя полза, но силите им стигнаха само за изравняване в отделни периоди на частта. Последният съдийски сигнал дойде при 28:26 за домакините, които заслужено победиха четвъртия в турското първенство.

Най-резултатни за “виолетовите” бяха Александрина Бурнева с 10 гола и Зоя Стефанова с 6. Малко преди края на срещата се получи любопитна ситуация – великотърновският рефер наказа треньора на “Муратпаша” и се наложи една от състезателките да излезе от игра.

Контролата бе наблюдавана от кмета на Анталия, който пристигна заедно с отбора във Велико Търново.

„Етър-64″: Г. Александрова, Кл. Трифонова (3 гола), М. Дончева, С. Богданова (2), А. Бурнева (10), З. Стефанова (6), И. Стоилова (3); (Д. Николова, Ст. Стефанова (3), Е. Костова, Н. Стефанова, Н. Каменополска (1), Зорн. Стефанова, С. Цветанова).

Тагове:

КОМЕНТАРИ