92021844_2343642272601010_6500725442524217344_n

Букарев трябва да се яви утре, 30 юни, в 9.30 ч. в сградата на футболната централа в Бояна, където ще бъде изслушан заради сигнала му за опит за манипулиране на мача Витоша – Царско село от 28-ия кръг на efbet Лига. Припомняме, че Букарев заяви непосредствено след двубоя, че е имало доста обаждания Витоша да даде мача на Царско село.

“Познавам Букарев, познавам и баща му. Асен е от интелигентно семейство, не е глупак и затова съм сигурен, че думите му не са безпочвени. Очаквам от него да каже кои хора са му се обаждали и какво точно са му казали. Когато разкрие имената им, ще преценим как да действаме. Ако работят във футбола, ще бъдат разпитани преди да се вземат решения. Ако са извън нашата система, ще бъдат предадени на полицията и прокуратурата”, обясни ген. Василев за “Гонг”.

Той не допуска, че треньорът на Витоша може да откаже да назове хората, които са го търсили преди двубоя с Царско село.

“Пред медиите не е длъжен да ги казва, но пред комисията трябва да ги назове. Иначе случаят отива в Дисциплинарната комисия на БФС и може да се стигне до санкция, дори до отнемане на лиценза. Думите на Букарев получиха голяма гласност и няма как да бъдат подминати”, каза още шефът на Комисията по етика и феърплей.

КОМЕНТАРИ