Рекорден брой отбори ще участват в “А” областна и “Б” регионална футболна група през новия сезон. Общо 31 тима се включват в двете дивизии, което доведе до разделяне на по-горната на Източна и Западна. Клубовете, състезаващи се там, ще бъдат по десет, а в битката за регионалното първенство ще се пуснат още 11.

Начинът на определяне на областния шампион е особено ефектен, тъй като първенците на Изтока и Запада ще решат спора кой е по-добър в директен мач на “Ивайло”. Според председателя на Зоналния съвет Георги Велинов, разделението на областната група ще помогне на отборите да спестят няколко хиляди лева от пътувания и съдийски такси. Първите кръгове на двете областни и регионалната дивизия са на 12 и 13 септември.

В “А” областна – Изток прави впечатление присъствието на два клуба, които през изминалия сезон се състезаваха в Северозападната “В” група – “Бали” (Дебелец) и “Чумерна”. Тимът от Елена се обедини с шампиона на “Б” регионална – “Балкан” (Беброво). Техни съперници ще бъдат три тима, които до миналата година бяха в най-ниската дивизия – “Самоводене”, “Килифарево” и “Ботев” (Златарица). Останалите участници са “Лозен”, “Левски” (Лясковец), “Левски” (Стражица), “Янтра” (Драганово) и настоящия шампион “Росица” (Поликраище).

На запад вниманието веднага привлича новият тим “ЦеСеКа” (Лесичери), както и “Бъдеще” (Бутово), дошъл от регионалната група. Техни съперници ще бъдат “Янтра” (Полски Тръмбеш), “Аякс” (Ореш), “Лозен” (Сухиндол), “Вихър” (Раданово), “Удар” (Бяла черква), “Изгрев” (Царевец), “Земеделец” (Козловец) и “Бенковски” (Българско Сливово).

Новите тимове в “Б” регионална са “Константин” от едноименното село и втори отбор от Ореш – новосформираният “Стрела”. “Диана” (Правда) се завръща след едногодишно отсъствие, а останалите са “Долна Оряховица”, “Владислав” (Джулюница), “Вихър” (Добри дял), “Спортист” (Козаревец), “Стрела” (Обединение), “Първомайци”, “Ураган” (Патреш) и “Юнак” (Мерданя).

Тагове:

КОМЕНТАРИ